Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Noves protestes dels treballadors del servei municipal per a famílies sensellar
  • CA

Els treballadors municipals de diferents serveis socials que tracten amb persones sense llar segueixen en protesta a la seu de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS). Especialment des del Servei d’Inserció Social a Famílies ROM –gitanes no autòctones– (SISFA Rom), que atenen situacions amb menors que viuen en assentaments o en altres opcions d’infrahabitatge. La nova acció arriba després que dimecres passat, en una primera protesta, la gerència de l’IMSS els reconegués que no havien complert les promeses de condicions laborals a les quals s’havien compromés a l’hora de treure el nou concurs que regirà el SISFA Rom. El nou plec de condicions del servei externalitzat no satisfà les expectatives dels empleats, ja que se’ls amplien les hores del servei i no es garantitzen els complements previstos.

Així, els companys d’altres serveis en una situació similar, com el Servei d’Intervenció Social (SIS) i Servei d’Intervenció Social Medi Obert (SISMO), s’han solidaritzat amb la pressió ja que el seu futur contracte –també externalitzat– ha de sortir aviat. De fet, els tres col·lectius són assalariats de la mateixa empresa, Asispa. Precisament la companyia és l’objecte de la protesta d’avui. “El dimarts 11 és el darrer dia permès per presentar ofertes al concurs com a empreses interessades i volem pressionar perquè vegin que la plantilla no accepta les condicions i està mobilitzada”, explica una portaveu dels treballadors.

Tot i així, l’Ajuntament va reivindicar a aquest diari que el nou contracte públic del SISFAM –nou nom per al SISFA Rom– per als anys 2019-2022 contempla un increment pressupostari del 16,4%, en passar dels 2,03 milions d’euros del període 2015-2018 als 2,36 milions previstos actualment pel nou període. Un increment que, de tota manera, no es veu reflectit en les demandes dels treballadors, que apunten que també “s’amplien les tasques a cobrir” així com “el nombre de famílies a atendre, que no ha parat de crèixer”. Amb tot, des de dimecres no s’ha avançat cap conversa entre treballadors i Ajuntament. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa