Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Portal de l’Àngel entra al mapa de videovigilància de Ciutat Vella

El districte de Ciutat Vella comptarà amb 30 noves càmeres de videovigilància. L’Ajuntament de Barcelona pretén d’aquesta manera reforçar la seguretat a la zona, sobretot als llocs més transitats, però també en aquells punts que registren problemes de convivència. Un dels nous punts on s’instal·laran aquests dispositius serà l’avinguda del Portal de l’Àngel, que fins ara es trobava fora d’aquesta xarxa de videovigilància.

Segons ha avançat La Vanguardia, aquest desplegament de càmeres tindrà un pressupost total de més de 220.000 euros i ja es troba en procés d’adjudicació. De fet, el consistori està valorant les diferents ofertes presentades en aquest concurs públic i la previsió és que el procés conclogui com més aviat millor perquè els dispositius puguin estar en funcionament a finals d’aquest 2022.

En total, el govern local instal·larà 49 càmeres, una xifra que implica triplicar el nombre actual de dispositius que hi ha al districte, que és de 19. La intenció del consistori és poder substituir els parells ja existents per uns altres de nous, a més de reforçar la xarxa de vigilància amb 30 càmeres més.

Cal recordar que inicialment el consistori es va mostrar reticent a desplegar aquesta mena de sistemes de vigilància i que el projecte per reforçar la presència de càmeres a Ciutat Vella només preveia en un primer moment instal·lar 13 càmeres.

Reforç i noves ubicacions

Pel que fa a la localització d’aquests dispositius, la Rambla serà un dels espais on més es reforçarà la videovigilància amb la incorporació de sis aparells més a la part de la font de Canaletes. També s’ampliarà la vigilància a la zona del Portal de la Pau, a l’entorn del Mercat de la Boqueria i a la plaça del Teatre.

Una de les principals novetats serà la incorporació de càmeres a l’avinguda del Portal de l’Àngel, una zona que fins ara no comptava amb cap mena de dispositiu de videovigilància. En aquest cas, l’Ajuntament instal·larà quatre càmeres a tocar del carrer Fontanella, una ubicació que permetrà tenir una visió de tota la via fins a la part superior que comunica amb la plaça de Catalunya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: T@M a juliol 08, 2022 | 16:36
    [email protected] juliol 08, 2022 | 16:36
    Devant l'incivisme i la inseguretat jo ja estic a favor de fer tot un Big Brother la ciutat de Barcelona, Londres ja ho fa ja fa molts anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa