Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La nova Meridiana tornarà als orígens per recosir Nou Barris i Sant Andreu

Una avinguda de la Meridiana com a nexe entre districtes i no com a barrera. Aquest és l’objectiu que persegueix l’Ajuntament de Barcelona amb la transformació del tram d’aquesta artèria barcelonina que va de Fabra i Puig fins al pont de Sarajevo, on es preveu recuperar el traçat original de la via per recosir els districtes de Nou Barris i Sant Andreu.

El consistori barceloní ja ha finalitzat els estudis previs que serviran per estructurar la transformació d’aquest tram de la Meridiana, reduint els carrils per a la circulació de vehicles de motor i enderrocant el mur que actualment s’erigeix en aquest punt de la via. La intenció de l’executiu és recuperar la rasant original d’aquesta artèria de la capital catalana, apropant la cota de Nou Barris i la de Sant Andreu i fent desaparèixer el pont del Dragó. El desnivell existent es pretén salvar amb una mitjana central on s’inclou el carril bici i uns passos de vianant que permeten creuar a banda i banda, recuperant la connectivitat entre barris.

Imatge virtual de com quedarà el tram de la Meridiana entre Fabra i Puig i el pont de Sarajevo / Ajuntament

En aquest sentit, el projecte planteja eliminar un carril de circulació per sentit de l’antiga autopista urbana i fer desaparèixer tota la calçada segregada de la banda del districte de Sant Andreu, que passa a guanyar una vorera de fins a 18 metres. Pel que fa a l’estructura verda i de mobilitat, el nou tram disposarà d’uns 1.200 arbres nous i més de 54.000 m² de parterres, hi haurà el doble de passos per creuar que ara i la calçada es reduirà un 36% per convertir l’actual entrada grisa en una entrada verda.

Imatge virtual de com quedarà el tram de la Meridiana entre Fabra i Puig i el pont de Sarajevo / Ajuntament

Amb aquest estudi, que s’ha complementat amb un procés participatiu per escoltar les demandes dels veïns, el consistori pretén deixar el projecte “a punt” perquè pugui ser executat durat el pròxim mandat. De fet, el govern local preveu que el projecte executiu s’encarregui a partir del gener del 2024 i que, posteriorment, es licitin les obres.

Imatge virtual de com quedarà el tram de la Meridiana entre Fabra i Puig i el pont de Sarajevo / Ajuntament

Un tram en marxa i l’altre pendent de l’aprovació definitiva

Cal recordar que actualment estan en marxa les obres de reurbanització del tram entre Josep Estivill fins a Felip II, que es preveu que acabin abans de l’estiu. Pel que fa al tram entre Felip II i Fabra i Puig, aprovat en fase inicial, la intenció del consistori és portar el projecte executiu a aprovació definitiva el projecte el pròxim mes d’abril i licitar les obres a partir de la tardor que ve.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a març 30, 2023 | 02:13
    Tripartit no, gràcies març 30, 2023 | 02:13
    Una nova bajanada de publicitat electoral de la Colau, amb els nostres calers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa