Nova àrea infantil i espai per a gossos a la Font de la Guatlla

L'espai està sobre un aparcament subterrani i s'havia degradat molt els darrers anys

L’Ajuntament de Barcelona ha reobert aquest dissabte l’interior de l’illa a la qual dóna accés el carrer Priorat, al barri de la Font de la Guatlla (Sants-Montjuïc). Aquest espai s’havia degradat molt els darrers anys i a petició dels veïns s’ha reurbanitzat amb una àrea de jocs infantils i un espai per a gossos.

En un comunicat, el consistori ha informat que les obres han durat sis mesos, han costat uns 800.000 euros i han reurbanitzat 1.170 metres quadrats. La zona de jocs està dissenyada per a menors de cinc anys i inclou un tren i un cavall de fusta a més d’un ós de formigó. Es tracta de jocs inclusius, adaptats també a infants amb discapacitat, que “permeten desenvolupar les habilitats de moviment, contacte amb altres, jocs de rol i experiències sensitives”.

Així estava l'interior d'illa del carrer Priorat abans de les obres | Google Street View

Així estava l’interior d’illa del carrer Priorat abans de les obres | Google Street View

Per crear els dos nous espais, situats sobre un aparcament subterrani, ha calgut reforçat el forjat i la impermeabilització del pàrquing i connectar el nou enllumenat a la xarxa elèctrica, el que ha fet augmentar considerablement el pressupost de l’obra. Una tanca metàl·lica delimita ara tot l’interior d’illa i durant la nit impedirà l’accés del públic per prevenir actes d’incivisme i soroll.

Nou comentari