Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una nova aplicació per acabar amb la soledat no desitjada a Barcelona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha impulsat una nova aplicació que pretén agrupar tots els recursos municipals per gent gran en un sol espai. D’aquesta manera, segons apunten des del consistori, la informació no queda dispersa per la xarxa, fet que facilitarà la feina a la gent gran. L’aplicació és un pas més que fa el servei VinclesBCN, que té l’objectiu de lluitar contra la solitud no desitjada.

L’aplicació es diu BCN+65 i té una clara vocació de servir a les persones ja jubilades. Tot i això, no dona l’esquena a la resta de la població. Tot i això, està dissenyada, sobretot, per donar cobertura a aquelles persones amb menys habilitats tecnològiques.

L'aplicació que s'ha presentat recentment / Ajutnament
L’aplicació que s’ha presentat recentment / Ajutnament

Com funciona la nova aplicació?

L’aplicació inclou les següents categories: d’Activitats i tallers, Casals i espais de Gent Gran, ‘A prop meu’, Salut i Benestar, Formació, Participació, Habitatge i residències, Recursos socials, Lleure i Cultura, Seguretat, Transport i Mobilitat, Tràmits, Telèfons d’utilitat i Apps municipals.

Els fundadors de l’APP, a més, consideren que es un format viu que s’anirà adaptant de manera constant. Això vol dir, que BCN+65 anirà canviant el seu contingut i que compta amb un servei d’avisos que els usuaris poden personalitzar segons les seves necessitats i preferències.

La lluita contra la solitud de la gent gran

D’altra banda, l’APP integra el servei VinclesBCN, el programa municipal que que reforça les relacions socials entre aquelles persones que se senten soles.

Pel regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, “VinclesBCN ha esdevingut una eina d’èxit i amb aquesta nova app, totes les persones de més de 65 anys de Barcelona podran portar a la seva butxaca els serveis que els ofereix la ciutat”. El regidor també ha volgut remarcar que l’aplicació s’ha fet mitjançant la participació de “persones grans des del primer moment“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa