Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou ‘look’ per a la plaça dels Porxos de Sant Martí amb 6 anys de retard
  • CA

La plaça dels Porxos, al barri de Sant Martí de Provençals, estrenarà un nou look l’any vinent. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest divendres que destinarà 2 milions d’euros a fer-hi obres de millora i reorganitzar-ne els espais, a través d’un projecte que ara ha rebut llum verda inicial però que s’arrossega des de 2016. Es tracta d’una plaça dura de quasi 8.000 m2 sobre un aparcament municipal soterrat i pateix filtracions d’aigua que li han causat diversos desperfectes.

Les obres principals, doncs, són impermeabilitzar de nou l’aparcament. Això implica retirar tot el terra de la plaça i s’aprofitarà aquesta actuació per col·locar-hi nou paviment i mobiliari urbà. El consistori preveu que la primera fase dels treballs –la superfície de la coberta del parking– comencin “a partir de setembre” i durin 8 mesos. Així, les primeres millores s’estrenarien cap a l’estiu de 2022 i quedaria pendent encara una segona fase per rematar la reforma.

La plaça és fruit de la lluita veïnal a Sant Martí de Provençals als anys 80 i el seu aspecte actual es va inaugurar el 1994. Actualment, com s’ha vist en pandèmia, és un espai de gran ús quotidià perquè hi ha comerços, supermercats, un parc infantil i terrasses de bar que atreuen residents de totes les edats. Les millores que s’hi faran responen als criteris expressats en un llarg procés participatiu, finalitzat el 2019, que per exemple demana evitar l’actual espai buit central.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa