Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nou heliport del Vall d’Hebron redueix a dos minuts els trasllats a Urgències
  • CA

El nou heliport de l’Hospital de la Vall d’Hebron permetrà traslladar els pacients a Urgències en només dos minuts. Fins ara, l’helicòpter medicalitzat del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) havia d’aterrar a l’altra banda de la ronda de Dalt i el trasllat a Urgències de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats trigava 15 minuts.

La nova infraestructura, que ha costat 3,4 milions d’euros, facilitarà un trasllat segur dels pacients en estat crític que arriben per aire al Vall d’Hebron –uns 250 l’any– amb patologies que requereixen una intervenció ràpida, com les cremades, els infarts, els politraumatismes o els ictus. Les obres van començar el setembre del 2020 i han acabat aquest mes.

Protocol més eficient

A partir d’ara, l’helicòpter del SEM aterrarà sobre una plataforma muntada a la coberta de l’ala oest de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats, la unitat on s’atén el gruix dels pacients que arriben per aire al Vall d’Hebron. Els pacients seran traslladats a una zona d’ascensors que permetran baixar-los directament a les Urgències de l’hospital o l’àrea del campus corresponent.

La majoria de pacients que es traslladen a l’hospital en helicòpter pateixen politraumatisme i cremades molt greus, així com altres que necessiten atenció en centres terciaris especialitzats en ictus, sèpsies greus, infarts aguts de miocardi o urgències pediàtriques. Tots aquests casos es podran derivar directament, ja que fins ara calia portar-los de l’helicòpter a una ambulància que creuava la ronda fins a Urgències.

La coordinadora de Crítics de Vall d’Hebron, la doctora Marilyn Riveiro, ha explicat que el nou heliport permetrà donar una resposta “molt més ràpida” i que estalviarà canvis de llitera als pacients, un factor decisiu en pacients amb lesió de medul·la, per exemple. Els responsables de l’hospital calculen que es poden fer unes 300 operacions anuals a l’heliport, que està preparat per operar de nit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa