Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nou Vall d’Hebron concentrarà l’activitat ambulatòria i tindrà un gran parc

Un nou edifici permetrà al campus hospitalari del Vall d’Hebron concentrar l’activitat ambulatòria d’adults a l’altra banda de la ronda de Dalt. Aquesta és una de les actuacions més destacades del procés de transformació en què està immers aquest centre hospitalari barceloní, considerat pel conseller de Salut, Josep Maria Argimon, com el “vaixell insígnia” del sistema sanitari català.

El nou edifici, d’uns 36.640 metres quadrats i una inversió prevista d’uns 70 milions d’euros, s’aixecarà sobre la llosa que cobreix les cotxeres de la L3 del Metro, al barri de La Teixonera. De fet, el projecte, en fase de concurs públic, també busca una interrleació més gran amb el territori i té previst estar acabat el 2025. Una altra de les actuacions destacades, aquesta encara en fase de redacció, és l’Edifici de Farmàcia, Urgències i Logístic (FUL). La idea és que centralitzi les urgències no pediàtriques i que, amb un entramat soterrani, connecti l’Hospital General amb Traumatologia.

Una altra de les grans novetats serà la construcció d’un “gran parc” per on es podrà passejar i que connectarà l’hospital amb els barris veïns. Segons els responsables del Vall d’Hebron, la zona verda que es farà amb la transformació del recinte inclourà una trama de camins per integrar-lo amb els barris de Montbau i Sant Genís de Agudells i amb el Parc Natural de Collserola.

Transformació oculta

El gerent de l’hospital, Albert Salazar, ha destacat aquest dijous que la transformació no implicarà que hi hagi “un nou hospital com a tal” i que aquesta transformació suposa millores que a simple vista no es veuen. “Es tracta d’una millora d’espais i equipaments assistencials en els edificis hospitalaris de sempre”. “Per veure el nou Vall d’Hebron hem d’entrar per veure les millores”, ha insistit.

El nou campus també estrenarà aviat un nou espai per diagnosticar i controlar les arítmies, 540 metres quadrats. El 2022 serà el torn de l’espai “Nounats, amb tu com a casa”, un projecte que transforma 444 metres quadrats de la unitat de cures mitges i bàsiques de neonatologia en dotze habitacions familiars. I també l’any vinent està previst que entri en funcionament la nova àrea de Radiofarmàcia i el Centre de Simulació Clínica Avançada, 1.148 metres quadrats.

Actuacions en marxa

Altres projectes en marxa són la Unitat de Psiquiatria Infantil i de l’Adolescència; la renovació de la segona i cinquena planta d’hospitalització pediàtrica; les fases cinc i sis de la millora de les Urgències actuals; la Unitat d’Hospitalització d’Oncohematologia Pediàtrica; l’Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent; una nova Àrea de l’Ictus, una nova Àrea del Cor; el laboratori d’Anatomia Patològica i el Trauma Center.

A més, ja s’han enllestit les Consultes Externes de Pediatria; l’Hospital de Dia Polivalent d’Adults i l’Hospital de Dia Polivalent Pediàtric; les càmeres d’hematologia d’adults; un nou espai per fer hemodiàlisi; la Sala Ronald McDonald, per acompanyar les famílies dels infants hospitalitzats; la nova àrea de diagnòstic per la imatge pediàtric, i les quatre primeres fases de l’adequació de les Urgències actuals, que en un futur estaran centralitzades en el nou Edifici FUL.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a octubre 14, 2021 | 18:22
    Serafi Bandarra i Grataconys octubre 14, 2021 | 18:22
    Molt be

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa