Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou Barris i la Trinitat Vella, les zones més castigades pel coronavirus
  • CA

El barri de Roquetes (Nou Barris) és el que té la taxa més alta de positius per coronavirus en relació a la seva població de tot Barcelona. Segons les dades oferides aquest matí pel departament de Salut, en concret, es calcula que hi ha un 0,53% de la població infectada pel Covid-19. També és elevada l’estadística a la Trinitat Vella (Sant Andreu) ja que arriba fins al 0,49%. Són estadístiques que ha donat a conèixer la Generalitat de Catalunya a través d’un mapa interactiu que et permet conèixer la taxa de persones infectades cada 100.000 habitants en la teva zona. L’espai està dividit per àrees bàsiques de salut (ABS) que, sovint, encaixen amb els límits dels barris, però que no són exactes.

El mapa es pot consultar aquí

Més enllà dels pics més destacats, la tendència apunta a que és la zona nord de Barcelona la més afectada –és la més enfosquida al mapa. De fet, a excepció d’un focus al Guinardó i un altre a la Marina del Prat Vermell, la resta de barris amb un percentatge d’infectats per habitants més alt són tots a Nou Barris –la zona de la ciutat on els habitants tenen menys recursos econòmics.

Per contra, Sant Gervasi-Galvany es troba a l’altra banda de la classificació i és el barri amb menys presència de coronavirus entre els seus habitants. Només un 0,07% dels ciutadans ha estat infectat per Covid-19. En el mateix sentit, la segona i la quarta zona amb una taxa més baixa d’afectats pel coronavirus també són de Sarrià-Sant Gervasi. Es tracta de l’entorn de Sarrià, les Tres Torres i la Bonanova.

Per districtes

Les dades de les zones publicades per la Generalitat a primera hora d’aquest dissabte es podien sumar i tenir un dibuix de la taxa d’infecció per districtes. Així doncs, segons els càlculs d’aquest diari, el percentatge d’infectats a Nou Barris (0,36%) triplica el de Sarrià-Sant Gervasi (0,11%)

La part menys afectada per la Covid-19 de la classificació la segueixen Les Corts (0,16%), Ciutat Vella (0,16%) i Sant Martí (0,22%). En canvi, els districtes més agreujats després de la zona noubarrienca són Sant Andreu (0,31%) Horta-Guinardó (0,27%) i Gràcia (0,24%)

Dades absolutes: on hi ha més casos

En termes absoluts, les zones més afectades a Barcelona són unes poques les que superen el centenar d’infectats per coronavirus. La xifra més alta es registra a Porta i Verdun (126) i va seguida del Guinardó (119), el Congrés i els Indians (116), Sant Genís dels Agudells i la Vall d’Hebron (101) i Canyelles (100).

Les dades, tot i així aniran canviant progressivament, ja que el mapa va sumant els casos que arriben a Salut. A última hora d’aquesta tarda, de fet, ja havien canviat els nombres absoluts i, per tant, els percentatges explicats en aquesta notícia. Malgrat això, es manté la mateixa tendència assenyalada amb les primeres xifres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa