Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou Barris rebateja dues places al voltant de Can Basté
  • CA

Nou Barris inaugura aquest dissabte els nous noms de dues noves places ubicades al voltant del centre cívic Can Basté, a pocs metres de la plaça Virrei Amat. Els dos espais s’anomenen ara plaça d’Humberto Rivas i plaça de Can Basté, a petició de l’Associació de Veïns i Veïnes del Turó de la Peira. Una petita festa ha acompanyat l’estrena, amb la descoberta de les noves plaques i un programa d’activitats familiars i culturals, com un joc de pistes, una visita guiada al nucli històric de Santa Eulàlia de Vilapicina i un concert vermut amb The Funktonics.

El fotògraf argentí Humberto Rivas va ser un artista clau en el panorama fotogràfic de la ciutat. Durant molts anys va ser professor a l’Espai Fotogràfic Can Basté i també va ser un dels impulsors de la primera edició de la Primavera Fotogràfica de Barcelona. El 1997 va rebre el Premi d’Arts Plàstiques Ciutat de Barcelona, el 1998 el Premi Nacional de Fotografia del Govern espanyol, i un any després, el 1999, se li va concedir a Argentina el Premio Konek. L’any 2009 va rebre la medalla d’or al mèrit artístic, just després de la seva mort. La plaça que ara porta el seu nom s’ubica entre el centre cívic, l’església i el mercat.

Inauguració de les places d'Humberto Rivas i de Can Basté / Ajuntament de Barcelona

Inauguració de les places d’Humberto Rivas i de Can Basté / Ajuntament de Barcelona

Per altra banda, Can Basté és una de les últimes masies que queda dempeus al districte de Nou Barris i que revoca el passat agrícola d’aquest territori urbanitzat sobretot durant la segona meitat del segle XX. Es va alçar fa més de 300 anys sobre una torre medieval prèvia, al costat de l’antic camí de Sant Andreu a Horta. Ha tingut moltes vides abans de ser transformada el 1995 en centre cívic municipal: residència privada, rectoria, torre d’estiueig, escola de música, magatzem de flors artificials… El casalot té una façana esgrafiada d’aires senyorials i està unit a l’església per un pont elevat que dona personalitat al conjunt.

Coindint amb el canvi de nom, Can Basté acull des d’aquest dissabte fins al 8 de febrer l’exposició Huellas, amb fotografies d’Humberto Rivas cedides per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Són imatges fetes entre el 1995 i el 2005, que rastregen escenaris i individus vinculats a la Guerra Civil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa