Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nou ambulatori de Sants-Badal podrà fer ecografies i cirurgia menor
  • CA

El nou ambulatori del barri de Sants-Badal, el CAP Roger, començarà a atendre pacients aquest dilluns i oferirà servei a 26.000 veïns de Barcelona. A més de l’Atenció Primària habitual, tindrà capacitat per fer ecografies i alguns tractaments de cirurgia menor, han explicat aquest dissabte la consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcaldessa Ada Colau en la inauguració del centre. L’edifici té 6 plantes i 2.056 metres quadrats i celebra un dia de portes obertes abans de l’entrada en funcionament.

La directora del nou CAP, Anna Picas, ha mostrat les instal·lacions a la comitiva d’autoritats i els ha agraït que hagin promogut el nou equipament. L’equip del nou CAP està format per 13 metges de medicina familiar i comunitària, 12 professionals d’infermeria, 8 persones dediques a l’administració, una treballadora social i una auxiliar d’infermeria.

Vergés ha destacat la importància de l’Atenció Primària i ha assegurat que ha dedicat la legislatura a convertir-la en l’eix vertebrador del sistema sanitari i millorar les condicions de treball dels professionals. Serà “un CAP amb molta capacitat resolutiva”, ha augurat. També ha puntualitzat que el nou equipament s’ha pogut fer gràcies a la col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, que ha cedit el terreny i ha avançat 2,8 milions d’euros del total de 3,2 del pressupost de l’obra.

Colau ha recordat que el nou CAP havia estat llargament reivindicat pels veïns i ha afirmat que era de justícia que el tinguessin tot i que hagin trigat a aconseguir-ho. “Som conscients del deute d’equipaments amb el barri”, ha dit l’alcaldessa. També ha assenyalat que en el terreny adjacent al CAP ja s’estan construint una escola bressol i un poliesportiu que contribuiran a pal·liar el dèficit de serveis públics a la zona: “Tindrem una ‘superilla’ d’equipaments”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa