Les dones joves de Barcelona, amb una tendència molt similar a la resta del país, s’estan vacunant contra la covid-19 en una proporció notablement més alta que els nois. Segons les dades del departament de Salut de la Generalitat, en la franja de 20 a 29 anys hi ha un 64,4% de la població femenina amb la pauta completa. Per la seva part, els homes de la mateixa edat que ja han rebut les dues dosis de la vacuna representen un 58,7% del cens. Hi ha una diferència entre de gairebé 6 punts percentuals entre els dos registres, un contrast que no es dona en cap altra franja.

De fet, la majoria dels grups d’edat, en la divisió per sexe, evidencien distàncies màximes d’un o dos punts percentuals. Les diferències entre franges són molt grans, per descomptat, però la interna és molt petita. Per exemple, és cert que la gent més gran (de 80 anys o més) tenen unes xifres de vacunació molt altes si es comparen amb els que transiten la trentena. Malgrat això, les dones de més de 80 anys (93%) s’han vacunat quasi tant com els homes (94,3%) i els barcelonins d’entre 30 i 39 anys (65%) segueixen de prop el ritme de les barcelonines de la mateixa edat (67%) amb la pauta completa.

El patró es repeteix en totes les edats, inclosa la secció d’entre 12 i 19 anys, però es trenca en arribar a la vintena. En aquesta franja, les noies van molt per davant dels nois. És una tendència que no només afecta a Barcelona, sinó que també es troben unes dades similars si es comprova la situació al conjunt de Catalunya.

Taula amb les franges d'edat i el ritme de vacunació contra la covid / Salut
Taula amb les franges d’edat i el ritme de vacunació contra la covid / Salut

Alhora, en les últimes hores s’ha anunciat que ja s’ha superat la barrera del 70% dels catalans totalment vacunats contra la covid-19. En el cas de Barcelona el percentatge arriba fins al 70,6% de la ciutadania, segons les dades de la Generalitat. Això implica canvis en el funcionament d’alguns espais dedicats a injectar el vaccí. El govern català ja va anunciar que, amb aquests nivells d’immunització, es començarien a tancar els grans vacunòdroms com el de la Fira perquè amb la demanda actual ja no tenen tant de sentit. Tanmateix, els experts i les institucions remarquen que seguiran havent-hi onades problemàtiques al voltant del coronavirus si no s’augmenten de manera destacada els percentatges de vacunació. En aquest sentit, ara que s’han acabat les vacances, fan una crida a totes aquelles persones que ho tenen pendent.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: blup a setembre 11, 2021 | 15:42
    blup setembre 11, 2021 | 15:42
    Le noies aquestes són masselles.

Nou comentari

Comparteix