Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“No són presos polítics!”: Toni Albà es disfressa de Carmena per satiritzar la pregonera de la Mercè
  • CA

El contrapregó de la Mercè de l’actor Toni Albà ha sigut el colofó i el més esperat de l’acte que aquest divendres s’ha fet a la rambla Catalunya. Hi coincidia el primer dia de les festes de la Mercè i el segon aniversari del 20-S, la jornada de protesta per les detencions de diversos càrrecs del govern català i l’escorcoll de la conselleria d’Economia. Per això aquest any, el pregó alternatiu de l’actor de Vilanova i la Geltrú s’ha incorporat a un acte de record d’aquella jornada –arran de la qual estan empresonats Jordi Cuixart i Jordi Sànchez– i de reivindicació del projecte independentista.

Ha sigut després de l’arrencada de la festa major de Barcelona amb el pregó oficial, protagonitzat per l’exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena. La política espanyola es va negar aquest estiu a considerar presos polítics els líders independentistes catalans empresonats i jutjats per l’1-O. I aquesta posició ha sigut un dels arguments centrals de la sàtira d’Albà, que també ha carregat contra Ada Colau. Altres personatges que han triomfat molt han sigut el ministre espanyol Josep Borrell i l’exdelegat del govern espanyol Enric Millo, en una escena onírica en què un somia amb l’altre i tots dos fan servir el ja famós Fairy per a finalitats diferents. El vídeo s’ha de veure.

 

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anselm Llorenç a setembre 21, 2019 | 15:16
    Anselm Llorenç setembre 21, 2019 | 15:16
    Jo crec que són presos polítics,però reconec que és opinable. Si més no, hi ha molta diferència amb els presos polítics dels 60.
  2. Icona del comentari de: Avia a setembre 21, 2019 | 19:48
    Avia setembre 21, 2019 | 19:48
    Molt be!!!!
  3. Icona del comentari de: LLUIS a setembre 22, 2019 | 07:36
    LLUIS setembre 22, 2019 | 07:36
    BARCELONA Y CATALUNYA...DISTINTAS Y DISTANTES...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa