Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Si no recolliu les coses, ho farem nosaltres”: intenten desallotjar els acampats en vaga de fam
  • CA

Els acampats en vaga de fam que dormen a plaça Sant Jaume des de fa quatre dies han denunciat un intent de desallotjament de la Guàrdia Urbana. Des que dimarts comencessin la protesta, un dels participants, Jorge Fernández, ha criticat que la policia local els ha intentat fer fora del racó on estan situats fins a tres vegades. L’última, aquesta nit, tal com es pot veure en un vídeo difós a través de Twitter i gravat per Fernández.  

En les imatges es veu una conversa entre un agent de la policia local i els acampats en vaga de fam. El primer contacte entre la policia i els acampats en vaga de fam es dona perquè l’agent els pregunti si marxaran. “No estic fent res il·legal”, contesta un dels acampats. “Si no recolliu les coses, ho farem nosaltres”, respon l’agent. 

L’agent els pregunta també si volen acudir a serveis socials perquè se’ls ofereixi una alternativa habitacional, cosa que els dos acampats que es trobaven a Sant Jaume en aquell moment rebutgen. Sobre un dels motius que ha portat els acampats a fer una vaga de fam, el decomís d’objectes personals durant el desallotjament d’Universitat, l’agent els exposa que poden recollir-los perquè estan tots “inventariats”. Fernández, un activista que porta 17 vagues de fam sumant aquesta, li retreu que no van entregar cap informe als acampats sobre el desallotjament. 

Finalment, els serveis de neteja van endur-se trossos de cartró que feien de matalàs per als acampats. A més, Fernández narra al TOT Barcelona com els agents de la policia local li van intentar prendre el mòbil, tal com es pot veure al final del vídeo. 

“Ocupació de l’espai públic”

Fonts de la Guàrdia Urbana defensen que els acampats porten a terme una “ocupació de l’espai públic”, prohibida per l’ordenança municipal. Així, se’ls ha de desallotjar. De moment, precisen, no se’ls ha multat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa