Un jutge permet a un nen anar a classe sense mascareta per motius mèdics

Educació accepta la decisió i assegura que el centre s’adaptarà a les necessitats de l’alumne

El jutjat Contenciós-Administratiu número 7 de Barcelona ha autoritzat un alumne de quart de Primària d’una escola pública de la capital catalana a assistir a classe sense portar mascareta per indicació mèdica. El jutge ha decidit acceptar la mesura cautelaríssima per protegir la salut de l’infant per sobre de l’interès general, ja que considera que tan els seus companys com els mestres estan suficientment protegits perquè sí que portaran mascareta.

La família del nen va aportar diversos informes mèdics que certifiquen que pateix cefalees intenses, vòmits i trastorns neurovegetatius quan porta la mascareta. Tot i això, el jutge ha donat tres dies a la Generalitat i a la fiscalia per presentar al·legacions contra la mesura cautelar. El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha assegurat que el departament accepta la decisió i que l’escola s’adaptarà a les necessitats de l’infant perquè volen prioritzar el seu dret a l’educació.

Cambray ha recordat que el curs passat ja es van produir diversos casos similars –amb el corresponent certificat mèdica–, sobretot a centres d’educació especial, però també en algunes escoles ordinàries.

Comentaris

  Cal dir-ho 10/09/2021 4:45 pm
  La justícia espanyola lawfare és una bogeria... Això no ho hauria de decidir un metge ? A més a més des del principi tothom sabem que per qüestions mèdiques hi ha persones que no porten mascareta, tot i ara encara ésser obligatori en locals tancats etc i recomanable a l'exterior. Pet això a vegades ha costat i costa de discernir si una persona no porta mascareta per deixadesa, mandra, és de les que sempre foten el contrari, per "negacionisme"... o en realitat és una persona que per motius mèdics no es pot cobrir la boca ni el nas.
  A veure què tarden els demagogs corporativistes a bramar 10/09/2021 6:47 pm
  Quèeeee? Com s'atreveix, un altre cop un jutge prenent decisions que només els metges podem prendre i bla, bla, bla...
   Oh ! 11/09/2021 11:27 am
   Un demagog aprofitant-se dels seus mètodes, emotius i irracionals, fent un comentari demagog. Brams d'ase no arriben al cel, ve-t'ho ací.

Nou comentari