Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Neix la nova Associació de Gestors Urbans de l’Aigua (AIGUA)
  • CA

S’ha constituït la nova Associació de Gestors Urbans de l’Aigua (AIGUA), una nova entitat destinada a la promoció, desenvolupament i millora dels serveis del cicle integral de l’aigua a l’estat. Davant de l’actual necessitat de reforçar el diàleg professional en el sector de l’aigua, l’associació AIGUA es constitueix com un actor clau en la interlocució amb les diferents administracions i grups d’interès involucrats en el cicle integral de l’aigua.
AIGUA, integrada a la CEOE, està convençuda que el nou escenari hídric és una gran oportunitat per a generar coneixement, retenir talent i ocupació de qualitat. L’associació la presideix Hilario Albarracín (Portbou, 1960), expresident de KPMG a Espanya, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid, i membre del Registre Oficial d’Auditors de Comptes d’Espanya i de l’Institut de Censors Jurats de Comptes d’Espanya.

Tecnologia i innovació

La tecnologia, la innovació i el coneixement han de ser les principals aliades per aconseguir garanties per als ciutadans en termes de disponibilitat d’aigua. L’economia circular, l’ús d’aigua regenerada i la digitalització d’infraestructures i processos han d’incorporar-se millor a la gestió de l’aigua a Espanya. AIGUA aposta fermament per una gestió eficient i professionalitzada d’infraestructures i serveis urbans, en el marc de les ciutats intel·ligents.
Per a complir aquest objectiu serà necessari incorporar les millors tecnologies i impulsar reformes tant en l’organització com en la regulació de l’aigua, destinar més recursos personals i econòmics des de l’Administració i incentivar la col·laboració entre coneixement científic, administracions públiques i iniciativa privada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa