Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Neix al Zoo de Barcelona una mona aranya, espècie en perill crític d’extinció
  • CA

El Zoo de Barcelona va acollir el gener passat el naixement d’una mona aranya, una espècie en perill crític d’extinció, segons la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura. La cria, de la que encara es desconeix el sexe, es troba en perfecte estat de salut i està sent protegida en tot moment per la seva mare, l’Emi, que desenvolupa un rol important per a la resta del grup, que pot observar i aprendre com es cuida una cria, segons detalla l’Ajuntament de Barcelona. El Zoo de Barcelona participa en el Programa Europeu d’Espècies en perill (EPP) i compta amb una colònia de mones aranya formada per un mascle, el Sito, tres femelles adultes i quatre femelles joves, nascudes entre els anys 2016 i 2019.

Mare i filla mona aranya, abraçades / Ajuntament
Mare i filla mona aranya, abraçades / Ajuntament

La població actual de l’EEP de mones aranya consta de 69 individus: 32 mascles, 35 femelles i 2 encara sense sexar, repartits en 16 institucions. Els EEP són programes europeus que tenen la funció d’assegurar la supervivència i el bon estat d’una població autosostenible de les espècies en perill d’extinció, a través de la qual vehicular l’educació per a la conservació i promoure el suport a activitats de conservació que es desenvolupin al medi natural. Aquesta població serveix a més de reserva per fer possible el reforç de les poblacions naturals i la reintroducció de l’espècies al seu hàbitat natural, quan les circumstàncies ho permetin.

Un 80% menys de població en 45 anys

La població natural d’aquesta espècie, que habita a les selves del nord de l’Amèrica del Sud, està disminuint de manera preocupant i ens els últims 45 anys s’ha reduït en un 80% Les principals amenaces que pateix la mona aranya són la desforestació de la selva tropical i la caça furtiva, ja que la seva carn és força apreciada en moltes regions de la seva àrea geogràfica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa