Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nebot d’una llegenda del futbol obre una gelateria única a Barcelona

Des de fa poques setmanes, Barcelona compta amb una gelateria única. Es tracta d’Azah, el primer establiment de gelats d’origen libanès. El local està situat en un dels carrers de moda de l’Eixample, Enric Granados, 61. El copropietari del negoci és Hugo Cantona, nebot de la llegenda del futbol, Éric Cantona, reconvertit en actor.

El futbolista francès va jugar amb l’Auxerre, l’Olympique de Marsella, el Leeds i el Manchester United. També va ser internacional amb la selecció del seu país. Entre altres títols, va guanyar dues lligues franceses i quatre Premier. La seva carrera esportiva també va estar marcada per actes d’indisciplina, ja que el 1988 va insultar el seleccionador francès, Henri Michel, i el 1995 va agredir un hooligan que l’havia insultat.

Amb obrador propi

Azah (que en català significa tarongina, un dels sabors més populars del Líban) va aixecar la persiana a mitjan maig. És la primera gelateria libanesa de tot l’Estat espanyol. Amb obrador propi, en aquest local de l’Eixample destaquen els gelats fets amb plantes aromàtiques. Segons va explicar Cantona a El Nacional, un dels ingredients característics dels gelats libanesos és la flor de taronger. També és típic posar a la bola de gelat festucs picats i una mica de nata. I utilitzar màstic, una pasta de resina aromàtica que és mastega. Entre els gelats que es poden degustar hi ha el de farigola i el d’aigua de rosa amb espígol.

A Barcelona, les gelateries de qualitat estan de moda. Delacrem, amb Massimo Pignata al capdavant, disposa de tres establiments a l’Eixample. La firma argentina Lucciano’s té dues botigues a Barcelona, una a la rambla de Catalunya i l’altra al carrer de Ferran (a l’antiga pastisseria Massana, reconvertida en una nau espacial). Lucciano’s destaca per l’ambientació única dels seus locals. I l’Albert Adrià, germà del xef Ferran Adrià, va obrir ja fa un any una gelateria a la Rambla, associat amb Torrons Vicens i el pastisser Alfredo Machado.

Més notícies
Notícia: La pastisseria històrica Massana es convertirà en una gelateria Lucciano’s
Comparteix
L'establiment emblemàtic on el pastisser Agustí Massana va crear l'actual mona de Pasqua amb ous de xocolata, al carrer de Ferran, 14, esdevindrà el segon negoci de la marca gelatera argentina a la capital catalana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa