Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Multen un manifestant de la vaga del 8-N per donar un cop de peu a un motorista

L’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat un activista de la vaga del 8 de novembre del 2017 a una multa de 360 euros i una indemnització 2.300 euros per un delicte de lesions per donar un cop de peu a un motorista en un piquet a la Ronda de Dalt, segons ha avançat Vilaweb. En la sentència, a la qual ha tingut accés l’ACN, s’especifica que la pena és a un mes de presó però aquesta se substitueix per dos mesos de multa amb una quota diària de sis euros. L’activista haurà d’indemnitzar el motorista, a qui se l’absol d’un delicte de maltractaments ja que el jutge no veu provat que donés un cop de punya al condemnat.

El mateix activista va ser condemnat a un any de presó per un delicte de desordres públics pel mateix piquet. Els fets van tenir lloc a primera hora del 8 de novembre del 2017, quan l’acusat estava en aquest piquet. Sobre les 8.45 hores va arribar el motorista i va exigir “intensament” que el deixessin passar. Es va produir un “tumult” i van fer caure el motorista. Un cop a terra, l’acusat va picar amb el peu el motorista a la zona facial del casc que protegeix la mandíbula inferior, provocant-li una forçada oclusió mandibular i un cop de cap enrere.

El jutge considera “inverosímil” que el motorista donés un cop de puny a l’acusat ja que no hi ha cap prova que així ho demostri. A més, apunta que no consta que l’ara condemnat patís cap lesió. A més, no dona suficient credibilitat als testimonis de la defensa sobre l’origen de la seva lesió. En canvi, sí consten els informes mèdics del motorista i afirma que hi ha proves suficients per donar versemblança al relat. A més, apunta que el mosso d’esquadra que va dir que no va veure cap dent trencada en el moment es va equivocar en el seu anàlisi. Amb tot, veu “més enllà de tot dubte raonable” que l’autor de les lesions que va patir el motorista és l’activista acusat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa