Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Estudien sancionar Burger King per suprimir el català en un establiment
  • CA

L’Agència Catalana de Consum ha decidit obrir un expedient sancionador contra la companyia Burger King per suprimir el català d’un dels seus establiments a Barcelona. La reclamació va ser interposada per un ciutadà durant el mes de setembre del 2020, quan aquest va detectar que el local que la cadena d’hamburgueseries té a la ronda de Sant Pau, al barri del Raval, ometia la llengua catalana en les pantalles per realitzar les comandes.

Així doncs, la resposta de l’ens arriba més de dos anys després en forma d’obertura d’expedient contra l’empresa per una infracció de caràcter lleu. Segons informa Betevé, Burger King podria enfrontar-se a una multa de fins a 10.000 euros per la “presumpta vulneració dels drets lingüístics de les persones consumidores o incomplir les obligacions en matèria lingüística que estableix la normativa”.

“Avui, més de dos anys després, he rebut això. Només fem camí si lluitem pels nostres drets lingüístics arreu i amb totes les eines -més enllà del tuit de queixa legítim, però efímer”, explicava la setmana passada a través de les xarxes socials el ciutadà que va presentar la queixa, que adjuntava una fotografia de la resposta que li havia fet arribar l’Agència Catalana de Consum. Segons ha explicat el mateix autor de les reclamacions, la companyia no va respondre formalment al full de reclamació presentat en el termini d’un mes, de manera que, un cop transcorreguts aquests 30 dies després de la queixa, el ciutadà va optar per presentar la doble denúncia a l’ens.

Objectiu: corregir les infraccions

En aquest sentit, cal recordar que l’objectiu d’aquest ens no és recaptar fons ni sancionar els infractors, sinó que és corregir aquestes pràctiques per evitar que es puguin vulnerar els drets dels consumidors, que han de poder tenir l’opció de ser atesos en català. Aquesta sanció de fins a 10.000 euros, doncs, només s’imposarà si la cadena d’hamburgueseries no modifica aquesta situació adaptant-se a la normativa vigent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa