Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més controls i a més llocs, així serà el dispositiu policial de trànsit al Nadal
  • CA

Hi haurà “més controls” al trànsit i seran “més intensos”. Així ha explicat el portaveu i inspector de la Guàrdia Urbana, Jordi Oliveras, el dispositiu que prepara el cos policial barceloní per a la temporada nadalenca. És una de les parts d’un gran gran operatiu conjunt que faran conjuntament amb els Mossos d’Esquadra. De fet, més enllà de la circulació rodada, la policia es prepara per abordar la possible intensificació de delictes com els furts en una època de moltes compres i aglomeracions.

Tant és així que, a més d’augmentar el contacte amb els comerciants de tots els districtes de Barcelona, les dues policies augmentaran la seva presència als grans punts de venda i faran patrulles mixtes. És a dir, s’uniran un agent dels Mossos i un de la Guàrdia Urbana i treballaran conjuntament. Interacturaran amb els comerços i explicaran detalls útils, especialment, als treballadors de seguretat. El pla va començar aquest passat 30 de novembre i s’allargarà fins al 12 de gener.

Sobre la gestió del trànsit, Oliveras ha anunciat que “la Guàrdia Urbana garantirà la fluïdesa viària”. Alhora, però, ha demanat col·laboració ciutadana per “fer ús del transport públic en detriment del transport privat”. També ha destacat que desplagaran una part important dels agents a fer més controls a la circulació en punts crítics, com la Gran Via o la Ronda Litoral. En aquest sentit, ha avisat que “es faran més controls d’alcoholèmia i més controls de drogues” i es faran “a més punts”

La intendenta i coordinadora de Seguretat Ciutadana de la Regió Policial Metropolitana Barcelona dels Mossos d’Esquadra, Silvia Catà, ha destacat que els objectius que s’han marcat són prevenir els fets delictius a les grans concentracions de persones –especialment a mercats a l’aire lliure, com la plaça de la Catedral o la Gran Via– i augmentar la percepció de seguretat de les persones que fan compres. A més, ha apuntat que els ha arribat una nova preocupació amb força. “Treballarem una figura delictiva que ens està pujant notablement, com són els delictes d’estafes per Internet”, ha apuntat.

Prèviament, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana ja havien estat treballant de manera coordinada per oferir assistència als comerços de zones com Nou Barris durant l’època prenadalenca. Va ser en aquest districte on, precisament, aquest diari va avançar la posada en marxa un nou mètode de contacte entre comerciants i policia: un grup de Whatsapp. Així, a més d’haver format i haver donat indicacions de seguretat als treballadors dels establiments de Nou Barris, els agents inauguraven una nova línia de contacte directe amb les botigues. I de fet, la seva utilitat es va demostrar ràpidament. En el primer mes d’aplicació, ja va donar resultats en forma de detencions de lladres. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa