Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut investigarà la mort dos nadons prematurs per una infecció bacteriana a la Vall d’Hebron
  • CA

El departament de Salut ha anunciat que investigarà la mort de dos nadons a l’Hospital Vall d’Hebron en infectar-se pel bacteri Klebsiella. Fonts del centre han confirmat les morts i han explicat que estan analitzant els 45 nens que hi ha a la planta de nounats, alguns dels quals han estat aïllats. Segons l’hospital hi ha més casos de nadons contagiats pel bacteri, tot i que no presenten símptomes. Estan aplicant “mesures especials de protecció” per evitar nous contagis, ha confirmat Salut. Els dos nadons estaven afectats per una patologia anterior.

A l’espera de tenir resultats de les anàlisis per precisar el nombre i el focus de la infecció, els portaveus del centre han assegurat que els dos únics nadons que han mostrat símptomes són els que van morir, els dies 21 i 24 d’abril, que havien nascut a les 24 i 25 setmanes de gestació, amb menys de 500 i 700 grams, respectivament. El primer pesava 485 i el segon 700 grams, segons fonts de la Vall d’Hebron.

L’hospital ha atribuït la mort a l’enterocolitis que tenien en néixer, una inflamació de l’intestí que ha facilitat l’entrada del bacteri a la sang i els ha provocat una sèpsia, i han al·legat que estaven molt febles i que no van poder salvar-los. 

“Seriosos dubtes sobre el protocol”

L’associació Defensor del Pacient ha demanat al fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, que estudiï el cas, després que un progenitor d’un dels nadons morts expressés “seriosos dubtes sobre el protocol seguit per part del centre hospitalari davant la infecció a la sala “.

Segons un escrit recollit per Europa Press, aquesta persona ha criticat que la seva filla estava en una incubadora al costat de nadons que es van infectar abans, i un dels que va morir primer, sobre el qual es pregunta si l’haurien d’haver aïllat, tot i que el centre nega que es conegués la infecció i es mantinguessin junts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa