Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor Xavier Muñoz i Pujol, exregidor socialista a l’Ajuntament de Barcelona
  • CA

Xavier Muñoz i Pujol, exregidor socialista a l’Ajuntament de Barcelona durant la dècada dels 90, ha mort aquest diumenge. Muñoz i Pujol va ser membre del govern municipal durant l’època en què l’expresident Pasqual Maragall va ser alcalde de la ciutat. També va ser empresari tèxtil. El comiat oficial d’aquesta figura de la història de la ciutat tindrà lloc el dimecres 23 de febrer a les 13.30 hores de la tarda al tanatori de Sant Gervasi.

Va ser regidor de Cooperació Empresarial a l’Ajuntament els anys 1994 i 1995 i durant el 1998 i 1999. A través de les xarxes socials, el primer tinent d’alcalde, el socialista Jaume Collboni, ha volgut expressar el seu condol. “Gran defensor del federalisme com a via per superar el conflicte català”, l’ha definit Collboni. “La seva experiència com a empresari tèxtil el va portar a la regidoria de Cooperació Empresarial”, ha afegit.

Entre els anys que no va ser regidor va continuar lligat a l’administració pública i a l’Ajuntament de Barcelona. Ho va fer com a comissionat de l’alcaldia. Muñoz i Pujol va escriure diversos llibres, com L’economia com a experiència diària a Catalunya (1984) i De dreta a esquerra. Memòries polítiques (1990).

Una de les darreres entrevistes les va fer al mitjà independent Catalunya Plural, on va afirmar que “el futur de Catalunya continuarà sent problemàtic”. No obstant aquestes paraules, ell es va autodefinir com “optimista històric” i és per això que sempre s’ha mostrat convençut que aquest atzucac polític i social es resoldrà. En aquella mateixa entrevista va assegurar que el federalisme és “l’única via per solucionar l’enfrontament català-espanyol”. “Entenc com a federalisme la sobirania d’una comunitat que cedeix aspectes concrets d’aquesta per formar, amb altres i amb absoluta igualtat, una organització que respon a interessos comuns”, va afirmar, aleshores. Durant el franquisme fou cap del moviment CC i responsable de la revista Promos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: PAU a març 01, 2022 | 19:23
    PAU març 01, 2022 | 19:23
    DEP

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa