Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor el Wilson, el suricata més famós del Zoo de Barcelona
  • CA

El Wilson ha mort. El suricata més famós del Zoo de Barcelona ha perdut la vida el 22 de novembre als 22 anys, segons ha avançat El País. Ha viscut molt més de la mitjana, ja que solen viure entre 13 i 15 anys, si són criats en captivitat, i només vuit, si viuen en llibertat.

“Benvolguts i benvolgudes membres del Zoo Club, en aquest espai vivia en Wilson, un dels suricates més vells que podíem trobar a Europa i que recentment ha mort a causa de la seva edat avançada. Ha passat els seus darrers anys al Zoo de Barcelona, on els seus cuidadors i cuidadores li han proporcionat tot el necessari per al seu benestar. Ens sentim orgullosos d’haver-hi compartit tot aquest temps. El trobarem a faltar”, relata un rètol que s’ha posat al lloc on vivia el Wilson.

Els primers animals d’aquesta espècie en arribar a Barcelona ho van fer el 1989, després d’un acord entre el Zoo de Madrid i el d’Emmen (Països Baixos). “Avui tenim nou mascles i quatre femelles, tots provinents d’aquella primera població i dels intercanvis d’exemplars regulats entre parcs mitjançant l’Associació Europea de Zoos i Acuaris (EAZA)”, ha explicat Pilar Padilla, conservadora de mamífers al recinte zoològic del Zoo de Barcelona al diari El País.

El 2014 va ser desplaçat del grup i des d’aleshores va tenir el seu propi espai i va ser cuidat pels professionals del recinte de forma aïllada. “Els suricates tenen un comportament matriarcal en què els mascles competeixen entre ells per la femella reproductora. En competir entre ells desplacen als mascles més dèbils o més vells. A la naturalesa, els mascles com el Wilson acaben sols, fora del grup i es converteixen en presa fàcil pels depredadors”, ha informat Padilla al mitjà del grup PRISA. Aquests animals són originaris del desert de Kalahari, situat al sud d’Àfrica. Actualment es troben a la “llista vermella” pel seu perill d’extinció, segons la Unió Internacional per la Conservació de la Naturalesa (UICN).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa