Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor un dels perruquers més reconeguts de Barcelona
  • CA

El perruquer i empresari Pascual Iranzo ha mort aquest dimarts als 92 anys, segons ha informat pel perfil d’Instagram Perruqueries Iranzo. “Avui és un dia trist. Lamentem anunciar la mort del nostre fundador i mestre Pascual Iranzo. Gràcies per ensenyar-nos i transmetre’ns la passió per aquesta magnífica professió”, ha escrit l’empresa en el seu perfil. Actualment, Iranzo disposa de tres establiments a Barcelona (Tuset, Ganduxer i Passeig de Gràcia) i un altre a Madrid. La cerimònia de comiat està prevista per a aquest dimecres a primera hora de la tarda al Tanatori de Les Corts de Barcelona.

Nascut el 1930, Iranzo va començar a seva carrera l’any 1946 després que el seu pare patís una malaltia que el va aparcar de la professió i anys després, a la dècada dels 60, va obrir el seu primer local al carrer Ganduxer i més endavant la resta d’establiments, com el de Passeig de Gràcia (1977). També va ser autor de llibres com ‘La nova visó de la perruqueria masculina’, ‘Un ser que es pentina’ i ‘Cap a la seducció’.

La Generalitat li va concedir la Creu de Sant Jordi

La Generalitat va concedir la Creu de Sant Jordi al perruquer i empresari l’any 1998 per haver estat “un dels professionals de la imatge en tant que comunicació amb una catalanitat més radicalment assumida i amb unes preocupacions humanístiques ben explícites, des de la seva triple vessant d’escriptor, conferenciant i col·leccionista d’art”. A més, l’any següent la seva empresa va rebre un guardó de la Cambra de Comerç de Barcelona amb motiu del 75è aniversari de la firma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa