Joaquim Tosas i Mir, president del Port de Barcelona entre els anys 1996 i 2004, ha mort per Covid-19. Tosas va ser el principal artífex de l’ampliació de la infraestructura.

En un comunicat, el Port de Barcelona ha lamentat la mort Tosas, i ha lloat la seva figura clau per impulsar aspectes estratègics que defineixen avui aquesta infraestructura com és el concepte de Comunitat Portuària, la implantació del Pla de Qualitat, la innovació i la relació port-ciutat, entre d’altres.

També Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona, ha volgut destacar especialment la vàlua personal i professional de Joaquim Tosas. “Sempre em va semblar una persona enèrgica i d’idees clares. Deia que hem de pensar en gran. Conesa ha destacat també “la tenacitat i la capacitat de treball de Joaquim Tosas, que va saber lluitar incansablement en tots els fronts per assolir les fites marcades, especialment l’ampliació del port”.

​El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha volgut afegir a les mostres de condol destacant que el president del Port de Barcelona “va saber captar a la perfecció la realitat d’aquest complex ecosistema i va posar les bases del que avui coneixem com a comunitat portuària, una síntesi de col·laboració activa i orgull de pertinença que sens dubte ens enforteix”. Calvet assegura que “si estigués entre nosaltres a primera línia del Port, com va ser-hi tants anys, estaria cercant solucions a l’emergència actual  i sobretot, pensant en com recuperar-nos el més ràpidament possible”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa