Manuel Pousa, el pare Manel, ha mort aquest dimecres als 75 anys a l’hospital de la Vall d’Hebron a causa d’una embòlia. Fonts del seu entorn han informat al Món i al TOT Barcelona que va ingressar ahir amb la sospita que patia la Covid-19. Pousa, activista, religiós i president de la Fundació Pare Manel, es dedicava a “treballar amb aquelles persones, infants, joves i famílies que estan en situació de major vulnerabilitat”. Fonts de la fundació han indicat que faran un comunicat demà per desig de la família.

Segons han detallat fonts del seu entorn, el pare Manel va ser ingressat per dolors forts al pit i va quedar aïllat en donar positiu per coronavirus. A primera hora d’aquesta tarda encara ha pogut enraonar amb membres de la seva família. Un cop notificada la mort als familiars, membres de la fundació s’han posat en contacte amb el departament de Justícia per tal de substituir la seva figura en el casal d’acolliment que regentava a la Trinitat Vella.

El pare Manel era tota una figura emlemàtica de la solidaritat a Barcelona. Ordenat sacerdot el 1975, la seva trajectòria és un currículum d’ajuda als més vulnerables. Pousa treballava amb infants, joves i famílies que estan en situació de major vulnerabilitat que incloïa projectes dins del món penitenciari, programes d’inserció laboral i aprofitar l’esport com eina de socialització. “Si tornés a nèixer tornaria a ser capellà”, sempre assegurava.

Va ocupar el lloc número 74 per Barcelona a les eleccions del 21-D del 2017.

Més notícies

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Miquel a setembre 10, 2020 | 10:11
    Miquel setembre 10, 2020 | 10:11
    En català, era Mossèn Manel
  2. Icona del comentari de: ganxó a setembre 10, 2020 | 13:23
    ganxó setembre 10, 2020 | 13:23
    Pare Manel, un home bo, d'aquells que l'església en va mancada. Segur que ha entrat al Cel per la porta gran. Aquí , a la terra, seran molts els que el trobin a faltar. No tocaba. Els plans de Déu, certament no els sabem, pero ja cal que posi fil a l'agulla per trobar-ne un altre. Amb el bisbe Casaldaliga segur que ja us heu saludat, Un altre que tampoc va haver de menester visat per entrar al Cel .
  3. Icona del comentari de: Carmen sola oliver a setembre 10, 2020 | 22:21
    Carmen sola oliver setembre 10, 2020 | 22:21
    Mi mas sentido pesame a la familia era una persona y buena gente descanse en paz

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa