El bisbe auxiliar de Barcelona, Antoni Vadell i Ferrer, ha mort aquest dissabte a les 6 del matí. L’Arquebisbat de Barcelona ha fet pública la notícia a través d’un comunicat, on detalla que traspassat “després d’una llarga i dolorosa malaltia”. Feia setmanes que la diòcesi informaven diàriament sobre el seu fràgil estat de salut. La mort coincideix amb la festa de santa Eulàlia, patrona de Barcelona.

Les exèquies seran a Barcelona i a Mallorca, dooncs era nascut a Llucmajor. Ferrer hagués complert 50 anys el proper 17 de maig i era un dels bisbes més joves de l’Estat. La capella ardent estarà oberta tot diumenge a la capella del Sant Crist de Lepant, a la catedral de Barcelona. Dilluns a les 11h la basílica major n’acollirà el funeral, presidit per l’arquebisbe Joan Josep Omella. Dimarts el cos arribarà a l’illa natal de Vadell. El bisbe balear Sebastià Taltavull oficiarà un segon funeral a la catedral de Mallorca a la tarda i després rebrà enterrament de format íntim al santuari de Nostra Senyora de Gràcia de Llucmajor.

En una carta oberta, Omella ha lamentat la “marxa tan ràpida” de Vadell, que gairebé no ha permès als seus companys de bisbat acomiadar-se’n. “La medicina, els metges i el personal sanitari han fet el que estava al seu abast, però no han pogut fer més”, ha assumit. Així mateix, ha confiat que “des de la casa del Pare”, ajudi a l’Arquebisbat “en la tasca evangelitzadora que amb tanta il·lusió portava al cor”.

Una trajectòria precoç

Va ingressar al Seminari Menor de Mallorca amb només 14 anys, recorda la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) en un perfil biogràfic de la seva trajectòria. Va estudiar filosofia i teologia, especialitzant-se en Pastoral de la joventut i catequesi. Va ser ordenat diaca el 1997 i sacerdot l’any següent, a Mallorca, als 26 anys d’edat.

Mossèn Antoni Vadell / CEE

Va exercir els primers anys de sacerdoci en diverses parròquies de l’illa, tasca que compaginava amb la docència. Durant set anys va ser rector del Seminari Menor de Mallorca on havia ingressat d’adolescent. També era professor del Centre d’Estudis Teològics i de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Mallorca (ISUCIR), a més de docent convidat a l’escola universitària Alberta Giménez. El 2017 va ser

La seva trajectòria a les Illes Balears s’atura sobtadament el 19 de juny de 2017, quan el Vaticà el nomena bisbe auxiliar de Barcelona. Esdevenia així el bisbe més jove d’Espanya. El papa Francesc va escollir-lo a ell i a Sergi Gordo Rodríguez per aquesta posició, permetent al cardenal Omella –que presideix la CEE– recolzar-se en tres bisbes auxiliars. La basílica de la Sagrada Família va acollir la seva ordenació episcopal dos mesos després. Poc a poc va assumir més responsabilitats a l’Església catalana, com vicari general de la diòcesi de Barcelona o president del Secretariat interdiocesà de catequesis de Catalunya i les Balears.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: SanAteo a febrer 12, 2022 | 11:22
    SanAteo febrer 12, 2022 | 11:22
    Llàstima, ni l'esperit sant, ni els santos ni les oracions has servit de res.
  2. Icona del comentari de: Ana María Segalás a febrer 12, 2022 | 15:23
    Ana María Segalás febrer 12, 2022 | 15:23
    Una pena molt gran ! Avui des de la mantinada hi ha UN ÀNGEL mès al Cel ! Des del Cel ens protegirà i ens acompanyarà! El nostre condol als seus familiars ! I el nostre condol també al Cardenal Omella i a tot l’Arquequisbat de Barcelona . I el nostre condol a tots els seus amics de Mallorca i Barcelona !

Nou comentari

Comparteix