Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor Albert Torres, expresident de la Federació Festa Major de Gràcia

Albert Torres i Bosch, expresident de la Federació Festa Major de Gràcia, ha mort avui als 72 anys. Vinculat al carrer Camprodon, d’on era la seva família -era fill d’una altra figura emblemàtica del barri, Llibert Torres- el 1990 va accedir a la presidència de la Festa Major de Gràcia i la va exercir fins a la tardor de 2006.

Durant aquest llarg mandat de gairebé dues dècades va ser pioner en la posada en marxa de nombroses iniciatives que posteriorment s’anirien millorant i adaptant als nous temps, com ara els concursos de fotografia i pintura ràpida, el de cartells, la cercavila de cultura popular, la samarreta de la festa o l’homenatge Sant Roc, entre d’altres. En la seva etapa també es van actualitzar els estatuts de la Federació i la festa va ser declarada d’interès nacional per la Generalitat.

Impulsor del Club Futbol Gràcia i membre de la colla Sant Medir, el 2006 va obtenir el Premi Vila de Gràcia en la categoria d’honor individual -també va ser reconegut en les festes d’aquell any pels mateixos vilatans- mentre que el 2007 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona “pel seu paper decisiu en la consolidació de les festes de Gràcia”.

Va resultar peça clau a l’hora d’atorgar estabilitat econòmica a l’organització gràcies a la complicitat amb empreses i administracions. Un cop va deixar el càrrec, se li va fer un gegantó a mode d’homenatge.

Funcionari de l’Ajuntament de Barcelona

Tal i com explica l’agitador cultural gracienc Josep Maria Contel, Torres era funcionari de l’Ajuntament de Barcelona i treballava a l’antic escorxador municipal situat a la Plaça Espanya. En tancar les instal·lacions, va ser reubicat al consistori barceloní on va treballar a l’àrea de l’arxiu d’intervenció. Des del seu compte de Twitter, els Gegants de Gràcia han subratllat que “el seu llegat i la seva estima per la cultura gracienca perdurarà”.

De la seva banda, el grup municipal de Junts ha traslladat el condol als familiars i amics i han qualificat Torres com “un pilar fonamental de la nostra vila sense el qual no podríem entendre el que és la Festa Major de Gràcia i la importància de la cultura popular al districte”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa