Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els millors xefs del món junts a Barcelona per “transformar l’alta cuina”
  • CA

Encara queda uns quants dies -39, concretament- perquè els cent millors xefs del món s’ajuntin a Barcelona per decidir cap a on ha de caminar l’alta cuina. Els pròxims 7, 8 i 9 de novembre, el Gastronomic Forum Barcelona 2022 (GFB) es reunirà al recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona. La idea és compartir experiències per “transformar l’alta cuina”, segons ha informat el GFB en un comunicat.

Sota el lema ‘Darrera de la cuina’, els millors cuiners de 15 països diferents mostren el seu compromís cap a una cuina més sostenible i cap a l’equitat social en el sector. Durant el fòrum que es farà a Barcelona, es redescobrirà l’alta cuina de la mà d’artesans de renom com Jordi Vilà i Albert Boronat, així com d’altres xefs d’arreu de l’estat espanyol com Xune Andrade & Delia Melgarejo, Olga García & Alejandro Paz, Maria Cambeiro & Alberto Cruz , Vicky Maccarone & Jaume Marambio, Julen Bergantiños i Juanjosé & Eduardo Pérez.

La ‘gastronomia líquida’

Un dels temes que estarà sobre la taula és “l’auge de la gastronomia líquida” que combina tècniques de la cocteleria i l’alta cuina. Tot plegat es farà gràcies a experts d’aquesta disciplina com Rodrigo Briseño, del restaurant barceloní Disfrutar, i Julio Barluenga, exsumiller del restaurant El Bulli, que va dirigir durant molts anys el que és considerat un dels millors xefs de la història, Ferran Adrià.

Més enllà de debatre i trobar noves tècniques, el saló s’estrena com a seu de la cerimònia ‘We’re Smart World’, que reconeix als millors restaurants que fan menjar a partir de fruites i verdures. Aquest premi l’han guanyat, en anteriors edicions, cuiners de la talla de René Mathieu i Xavier Pellicer.

Xefs de renom mundial

Participaran d’aquest esdeveniment únic al món cuiners de renom com el català Joan Roca i altres que també compten amb tres estrelles Michelin, com Quique Dacosta, Alelexandre Mazzia. També els coneguts germans Torres i activistes com Ebru Baybar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa