Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els 18 millors metges de Barcelona segons la revista Forbes

La revista Forbes, coneguda per les seves rànquings de personatges més rics o més rellevants al món, ha publicat un llistat dels cent millors professionals sanitaris d’Espanya. Al Top100 publicat aquest gener hi ha fins a 18 doctors i doctores que exerceixen a grans hospitals de l’àrea de Barcelona, el que subratlla el clúster mèdic de la capital catalana.

Els metges i les metgesses de Barcelona seleccionats es dediquen a 13 disciplines diferents, entre les que destaquen Traumatologia i Oncologia i totes les branques de cirurgia. Treballen a centres públics com els hospitals Clínic i Sant Joan de Déu però també privats com la clínica Barraquer o el Quirónsalud. Val a dir, però, que la classificació elaborada per Forbes dona un clar protagonisme als doctors de Madrid. La paritat de gènere brilla per la seva absència: hi ha molts més homes que dones als 100 finalistes. A més, l’atenció primària queda absolutament invisibilitzada.

Els criteris per triar als metges més destacats inclouen l’assistència a pacients, però també els mèrits en investigació i docència. És la cinquena edició de la llista mèdica que publica Forbes, que amb la pandèmia ha adquirit encara més notorietat. El llistat està endreçat per disciplines i en ordre alfabètic, pel que no fa competir professionals de categories diferents.

Angiologia i Cirugia Vascular

Dr. Antonio Berruezo Sánchez, dels centres barcelonins Teknon i El Pilar (Quirónsalud). Dirigeix el departament d’Arrítmies i Investigació de l’Institut del Cor Teknon. Ha escrit al voltant de 200 articles en revistes especialitzades de recerca mèdica i és un dels pocs especialistes que redacten els protocols de tractament de les arrítmies per encàrrec de societats científiques d’Europa, Amèrica i Àsia.

Cirugia Cardiovascular

Dr. Xavier Ruyra Baliarda. També treballa a l’Institut del Cor Teknon, on és cap de cirurgia cardíaca, tot i que de fet és cardiòleg en excedència de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Badalona). Presideix la fundació CardioDreams, que va fundar ell mateix, i s’ha dedicat sobretot a la reparació de vàlvules del cor i a noves formes d’operar menys invasives i sense transfusions de sang –Smart cardiac surgery–. També és docent de la UAB.

Aparell digestiu

Dr. Antonio de Lacy Fortuni, de l’Hospital Clínic i l’Institut Quirúrgic de l’Hospital Quirónsalud de Barcelona. Al centre públic és cap del servei de cirurgia gastrointestinal. S’ha especialitzat en laparoscòpies no invasives i en oncologia. Va ser el primer a Espanya en extreure una vesícula biliar per la boca, sense haver de realitzar incisions. També va ser el primer en extirpar un tumor del recte i treure’l per l’anus. És professor a la UB.

Hematologia

Dr. Francesc Bosch Albareda, de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. És cap del departament d’Hematologia de l’Institut d’Oncologia del major hospital barceloní. També hi dirigeix el laboratori experimental d’aquesta especialitat. És expert en leucèmia limfàtica crònica i presideix el grup espanyol de recerca d’aquesta malaltia, encarregant-se dels assajos clínics. El seu equip de Vall d’Hebron ha destacat per usar noves tecnologies de tractament i anàlisi.

Dra. Susana Rives Sola, de l’Hospital Sant Joan de Déu. Lidera la unitat de leucèmia i limfomes d’aquest centre, al servei d’Oncologia infantil, que és el més prestigiós de la península en la matèria i un referent indiscutible al continent. Va ser la responsable del primer tractament d’immunoteràpia CAR-T 19 en un infant al sistema sanitari públic de tot l’Estat. Continua investigant sobre aquest tractament amb assajos clínics i forma part d’un grup d’assessors externs del ministeri de Salut.

Medicina Interna

Dr. Ángel Charte González, de l’hospital universitari Dexeus i el servei mèdic Quirónsalud de MotoGP. És cap de servei al primer centre i director al segon. És professor associat a la UAB, divulgador i destaca per la transversalitat i interdisciplinaritat de la unitat que lidera, que tant tracta problemes de visió com malalties rares.

Neumologia

Dr. Joan Albert Barberá Mir, de l’Hospital Clínic. És el cap de servei de Neumologia i Al·lèrgia respiratòria, coordina la recerca sobre hipertensió pulmonar i exerceix d’investigador per a diferents projectes sobre els pulmons. Ha treballat durant 4 anys a Madrid i 3 més a Vancouver (Canadà). S’ha forjat un prestigi com a cirurgià plàstic, amb tècniques innovadores d’augment i remodelació mamària.

Neurocirugia

Dra. María Dolores Varela Costa, de l’Hospital Quirónsalud Barcelona. Especialista en cirurgia endoscòpica lumbar i cranial, amb ús de tecnologia robòtica i tècniques mínimament invasives. Formada a l’hospital Mútua de Terrassa, va passar 6 anys a la Teknon i el 2020 va fitxar per l’Institut Clavel. Va ser pionera en operar la columna a través de l’abdomen.

Neurologia

Dra. Ángeles Bayés Rusiñol, del Centre Mèdic Teknon. Directora de la unitat de Parkinson i trastorns del moviment en aquesta clínica barcelonina, és experta també en demències, tics, Alzheimer i síndrome de Tourette. Ha investigat teràpies noves per al Parkinson i ha cofundat l’Associació Espanyola per a Pacients amb Tics i Tourette.

Oftalmologia

Dr. Amadeu Carceller Guillamet, de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. És adjunt del servei d’oftalmologia i membre del de Glaucoma. A més, des de 2008 dirigeix el mateix servei a l’Hospital Quirónsalud, privat. Ha brillat per la cirurgia de glaucomes, amb múltiples tècniques. Es va formar a Sant Pau i el Sagrat Cor i ha participat en nombrosos congressos internacionals.

Dra. Elena Barraquer Compte, del Centre d’Oftalmologia Barraquer. Membre de la coneguda nissaga familiar d’oftalmòlegs barcelonins, s’ha especialitzat en operacions de cataractes, del cristal·lí trasparent i de trasplantament de còrnia. Coordina l’atenció al pacient de la clínica i n’és directora mèdica adjunta. Va ser pionera en l’ús de lents intraoculars i en l’extracció extracapsular de cataractes. Va rebre el premi Excel·lència de l’Institut Espanyol Reina Sofia el 2018, la Medalla d’Or de la Creu Roja 2017 i el Premi Ciutadà Europeu 2015. Va crear una fundació solidària el 2017, que porta el seu nom i es dedica a operar cataractes a Àfrica.

Oncologia

Dr. Josep Tabernero Caturla, de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. En dirigeix l’Institut d’Oncologia (VHIO) i la unitat d’investigació en teràpia molecular del càncer. També és director mèdic d’aquesta àrea a l’Hospital Quironsalud de Barcelona i lidera una unitat d’investigació especialitzada que finança “la Caixa”. Ja va ser reconegut el 2019 en una llista de millors metges, la de científics més influents del món que elabora Clarivate Analytics.

Dr. Javier Cortés Castán, de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i l’hospital Ruber Internacional de Madrid. Dirigeix el programa de càncer de mama dels dos centres. Una eminència en oncologia amb contribucions internacionals. Confundador i director del primer centre espanyol dedicat al càncer de mama, l’International Breast Cancer Center (IBCC). Abans havia dirigit equips d’aquesta mateixa disciplina al Ramón y Cajal de Madrid i exercit d’investigador a la Vall d’Hebron.

Radioteràpia oncològica

Dr. Raimond Mirralbell Izard, de l’Institut Oncològic Teknon de Barcelona i el Centre de Pronoteràpia Quirónsalud de Madrid. Dirigeix el centre català i l’ha fet líder en tractament guiat per la imatge a temps real. És va llicenciar a Ginebra (Suïssa) i s’ha format a diversos centres europeus i nord-americans. Continua vinculat al país helvètic, com a professor universitari i president d’un grup especialitzat en protons.

Traumatologia i Ortopèdia

Dr. Pablo Clavel Laria, de l’Hospital Quirónsalud Barcelona. Format a universitats dels Estats Units, els seus inicis són a l’hospital Sant Pau com a neurocirurgià. El 2011 es va incorporar a l’Institut Clavel de Barcelona com a cap del departament de neurocirurgia i columna vertebral. Compagina l’assistència mèdica amb la docència internacional –per exemple a Nova York– i la recerca.

Dr. Xavier Mir Bullo, de l’Hospital Universitari Dexeus. En dirigeix la unitat de cirurgia de la mà i microcirurgia i ho compagina amb la direcció de la Unitat de l’Extremitat Superior al mateix centre. Té més d’un quart de segle d’experiència i molt prestigi al món de la medicina de l’esport. També és professor associat de la UAB.

Dr. Ramón Cugat Bertomeu, de l’Hospital Quirónsalud Barcelona. També es dedica a la medicina esportiva i és conegut per haver tractat diversos futbolistes del FC Barcelona. És codirector del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia d’aquest hospital privat i també dirigeix l’Institut Cugat, a més de president de la Fundació García Cugat per a la Investigació Biomèdica.

Urologia

Dr. Antonio Alcaráz Asensio, del Centre Mèdic Teknon. És cap de servei al Clínic i treballa com a especialista del Quirónsalud. Pioner en tècniques endoscòpiques a través d’orificis naturals i expert en tumors de pròstata, ronyó i bufeta. El 2020 va realitzar, juntament amb el seu equip, el primer trasplantament d’úter a Espanya i el 2009 ja havia estat el primer en fer una extracció transvaginal d’un ronyó.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: felisa pradas a gener 05, 2022 | 15:29
  felisa pradas gener 05, 2022 | 15:29
  que raro todos de la privada y ninguno de Bellvitge, no se creo que algo huele a podrido
  • Icona del comentari de: Pili a gener 05, 2022 | 16:34
   Pili gener 05, 2022 | 16:34
   Sant Joan de Déu, Clínic, Vall d'Hebron, Rupert. Son públics
  • Icona del comentari de: Jordi a gener 05, 2022 | 21:20
   Jordi gener 05, 2022 | 21:20
   No se, pero Bellvitge no es Barcelona, igual me equivoco.
   • Icona del comentari de: Laura a gener 19, 2023 | 19:24
    Laura gener 19, 2023 | 19:24
    Te ekibocas
  • Icona del comentari de: Elisabeth a gener 05, 2022 | 21:23
   Elisabeth gener 05, 2022 | 21:23
   Un montón son de la vall d,he ron q es publica
  • Icona del comentari de: Gisela Stade Riquelme a gener 06, 2022 | 10:37
   Gisela Stade Riquelme gener 06, 2022 | 10:37
   Sí, exactamente yo he pensado lo mismo. Una parte es pública y la otra de mutuas.
  • Icona del comentari de: Jaume C a gener 06, 2022 | 20:51
   Jaume C gener 06, 2022 | 20:51
   No dubto de la qualitat dels Metges d'aquesta llista, però a mi, m'han tractat i operat a Bellvitge en els 12 últims mesos tan el Dr. Garcia com el equip del Dr. Lillo i per mi són els millors de Oftalmologia tant per rapidesa com per atencions.
  • Icona del comentari de: Josep Pere a gener 06, 2022 | 21:01
   Josep Pere gener 06, 2022 | 21:01
   Una clasificación de médicos hecho por una revista privada de millonarios/as me merece el mismo respeto que los censos sobre el número de las ratas de las alcantarillas de las ciudades
  • Icona del comentari de: Virgínia a gener 06, 2022 | 23:25
   Virgínia gener 06, 2022 | 23:25
   M'agradaria saber quins criteris s'han seguit per fer aquesta Valoració? Malauradament per pròpia expereriència el millor metge és el que troba la solució al problema de salut que un pateixi, per tot això, discrepo sobre alguns noms que hi ha aquí per les seves praxis realitzades.
  • Icona del comentari de: Anònim a gener 07, 2022 | 04:16
   Anònim gener 07, 2022 | 04:16
   Molt podrit
  • Icona del comentari de: Miquel Gómez a gener 07, 2022 | 08:11
   Miquel Gómez gener 07, 2022 | 08:11
   S'en obliden absolutament dels traumatòlegs José Perez de la Vall d'Hebron i al doctor Ribes de Quirón Dexeus
 2. Icona del comentari de: Pili a gener 05, 2022 | 16:30
  Pili gener 05, 2022 | 16:30
  Sant Joan de Déu, Clínic, Rubert, són públicas
  • Icona del comentari de: Carmen a gener 06, 2022 | 21:44
   Carmen gener 06, 2022 | 21:44
   Diferencia entre publicas de la red sanitaria y los hospitales propios del ICS, ninguno de esos lo son, son privados con concierto con la sanidad pública, tu puedes ir pagando.
  • Icona del comentari de: Marisa a gener 07, 2022 | 12:21
   Marisa gener 07, 2022 | 12:21
   No Son públicos!! Públicos son: Valle Hebron, Bellvitge, Can Ruti Los otros son concertados o fundaciones ( Sant Pau, Clinic,San Joan de Deu)
 3. Icona del comentari de: Satur. a gener 05, 2022 | 17:07
  Satur. gener 05, 2022 | 17:07
  Yo veo que hay muchos jefes y con muchos cargos a la vez,por lo tanto no creo que traten a muchos pacientes, y menos que tengan tiempo para enseñar a nuevos profesionales. Los mejores están voy los pacientes o investigando o haciendoguardias, pero claro a esos no les da tiempo de estar en tantos cargos a la vez.
  • Icona del comentari de: Maria Eva a gener 05, 2022 | 19:07
   Maria Eva gener 05, 2022 | 19:07
   Los equipos, de estos Dres. Atienden, a los pacientes.
  • Icona del comentari de: Joana alamo a gener 06, 2022 | 07:14
   Joana alamo gener 06, 2022 | 07:14
   Mi padre fue operado en Clínico por D. Lacy en pública y con una atención magnífica por parte de él durante 10 años . Solo tengo agradecimientos y reconocimientos por su profesionalidad, trato y humanidad. GRACIAS
 4. Icona del comentari de: Marta a gener 05, 2022 | 17:56
  Marta gener 05, 2022 | 17:56
  Los mejores médicos no son los que tienen más títulos sino los que luchan por sus pacientes incondicionalmente.
  • Icona del comentari de: Teresa a gener 06, 2022 | 08:31
   Teresa gener 06, 2022 | 08:31
   Totalment d'acord. Vivim en una societat on es valora i es premien els títols i la part visible i crec q valdria la pena valorar i destacar la professionalitat amb valors, tracte, atenció, dedicació i explicació assertiva al pacient, etc. No tots però segurament molts dels q es relacionen tenen uns preus a les seves consultes inaccessibles per moltes persones i amb un ego q va donant trompades. La humiltat és un gran valor sempre i en aquesta professió imprescindible. La societat q tenim que premia i valora el qui viu i fa les coses de cara en fora es malauradament, no sempre, incompatible amb la humiltat, generositat, passió, dedicació, ilusio... Els coneixements han d'anar en paral·lel amb els valors.
 5. Icona del comentari de: Aytana a gener 05, 2022 | 20:44
  Aytana gener 05, 2022 | 20:44
  Aquí faltó el.mejor cirujano plástico en microcirugía reconstructiva....el doctor Sebastián Guillén de hospital vall d'Hebron ....Es el mejor
 6. Icona del comentari de: Aleix a gener 05, 2022 | 21:03
  Aleix gener 05, 2022 | 21:03
  No es mejor médico el que más sabe, sino el que sabe escuchar!!!!
 7. Icona del comentari de: Aleix Millet a gener 05, 2022 | 21:04
  Aleix Millet gener 05, 2022 | 21:04
  No es mejor médico el que más sabe, sino el que sabe escuchar!!!!
  • Icona del comentari de: Fransecs a gener 06, 2022 | 00:19
   Fransecs gener 06, 2022 | 00:19
   No és millor el hospital privat al públic ,ja que moltes vegades els pacients de la privada tenen que ser atesos a la pública o dic per experiència
 8. Icona del comentari de: Enric a gener 05, 2022 | 21:54
  Enric gener 05, 2022 | 21:54
  Todo esto son tonterías. Con que criterio se elige quién es el mejor?
 9. Icona del comentari de: Alicia a gener 05, 2022 | 21:55
  Alicia gener 05, 2022 | 21:55
  Seguramente son muy buenos profesionales pero atienden a cambio de unos cuantos euritos.
 10. Icona del comentari de: Enric Mompó a gener 05, 2022 | 21:57
  Enric Mompó gener 05, 2022 | 21:57
  Todo esto son tonterías. Con que criterio se elige quién es el mejor?
 11. Icona del comentari de: Carolina Gómez a gener 05, 2022 | 22:05
  Carolina Gómez gener 05, 2022 | 22:05
  Gracies al Dr. Bosch estic aquí 14 anys després, merescut reconeixement!
 12. Icona del comentari de: Anònim a gener 05, 2022 | 23:52
  Anònim gener 05, 2022 | 23:52
  Los médicos todos son necesarios, el que investiga
 13. Icona del comentari de: Elena a gener 06, 2022 | 00:03
  Elena gener 06, 2022 | 00:03
  Creo que se tendría que tener en cuenta que los hospitales que dicen ser públicos hay que tener en cuenta que los usuarios de estos ya los hemos pagado siendo por lo general trabajadores y cotizando durante la vida laboral ,empecemos a llamar las cosas por su nombre ,hospitales para ricos ,pero de esos hospitales muchas veces salen enfermos para la pública por tener mejores especialistas ,hago esta reflexión por ser mujer de paciente que lo han atendido siempre de diez
 14. Icona del comentari de: Francisco a gener 06, 2022 | 00:11
  Francisco gener 06, 2022 | 00:11
  Aquí también ha faltado el equipo de cardiología de Valle Hebron el equipo de rítmias y de trasplantes no por ser público es inferior
 15. Icona del comentari de: Elena sanz a gener 06, 2022 | 03:06
  Elena sanz gener 06, 2022 | 03:06
  A destacar doctora Elena carreras, doctora Silvia Arévalo. Doctora Yolanda Céspedes.materno infantil, valle d'hebro. Grandes profesionales!!! Y lo más importante, buenas personas.
 16. Icona del comentari de: Elena sanz a gener 06, 2022 | 03:08
  Elena sanz gener 06, 2022 | 03:08
  A destacar doctora Elena carreras. Y doctora Silvia Arévalo. Valle d'ebhron.
 17. Icona del comentari de: Anònim a gener 06, 2022 | 09:08
  Anònim gener 06, 2022 | 09:08
  Éstos 18 o 28 da igual. Si no fuera por los cientos de anónimos, no estarían en la lista. Coincido con que la casualidad, de la gran mayoría trabajan en centros PRIVADOS Quiron Salut. Se han olvidado de alguien muy importante. Manel Esteller. Este fenómenal investigador. Es el que hacen los TRABAJOS INVISIBLES....y cómo él hay un montón. Catalunya es .....reconocida a nivel mundial por sus grandes profesionales de todas las ramas medicas. Vaya mi reconocimiento...!! A todos los anónimos... Saludos cordiales. Un jubilado del espectro sanitario....
 18. Icona del comentari de: Domingo a gener 06, 2022 | 09:08
  Domingo gener 06, 2022 | 09:08
  Éstos 18 o 28 da igual. Si no fuera por los cientos de anónimos, no estarían en la lista. Coincido con que la casualidad, de la gran mayoría trabajan en centros PRIVADOS Quiron Salut. Se han olvidado de alguien muy importante. Manel Esteller. Este fenómenal investigador. Es el que hacen los TRABAJOS INVISIBLES....y cómo él hay un montón. Catalunya es .....reconocida a nivel mundial por sus grandes profesionales de todas las ramas medicas. Vaya mi reconocimiento...!! A todos los anónimos... Saludos cordiales. Un jubilado del espectro sanitario....
 19. Icona del comentari de: Domingo Bleda a gener 06, 2022 | 09:09
  Domingo Bleda gener 06, 2022 | 09:09
  Éstos 18 o 28 da igual. Si no fuera por los cientos de anónimos, no estarían en la lista. Coincido con que la casualidad, de la gran mayoría trabajan en centros PRIVADOS Quiron Salut. Se han olvidado de alguien muy importante. Manel Esteller. Este fenómenal investigador. Es el que hacen los TRABAJOS INVISIBLES....y cómo él hay un montón. Catalunya es .....reconocida a nivel mundial por sus grandes profesionales de todas las ramas medicas. Vaya mi reconocimiento...!! A todos los anónimos... Saludos cordiales. Un jubilado del espectro sanitario....
 20. Icona del comentari de: Rosa a gener 06, 2022 | 11:31
  Rosa gener 06, 2022 | 11:31
  Fora bó que els criteris d'inclusió i selecció fossin públics, els mateixos cada any i atenent bàsicament a la seva professionalitat.
 21. Icona del comentari de: HED a gener 06, 2022 | 15:36
  HED gener 06, 2022 | 15:36
  Alfons Macaya de la Vall d,hebron
 22. Icona del comentari de: Anònim a gener 06, 2022 | 19:12
  Anònim gener 06, 2022 | 19:12
  Yo lo q lamento es que q haya tantas mutuas. Cuando todos sabemos que si hay algo grave, en la pública lo solucionan mejor. Lo digo por experiencia
 23. Icona del comentari de: Jaume C.D a gener 06, 2022 | 21:08
  Jaume C.D gener 06, 2022 | 21:08
  No dubto de la vàlua dels metges d'aquesta llista, però per mi que per problemes seriosos de glaucoma, he tingut la sort de trobar-me amb 2 metges de Bellvitge primer el Dr. Garcia i després el Dr. Josep Lillo que junt amb tot el seu equip m'han atès de marabella inclús en dies de festa. Per mi faltan a la llista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa