Millores a 16 edificis escolars durant l’estiu

Enguany s'inverteixen 2,6 milions per actuar en almenys 19 centres

El Consorci d’Educació de Barcelona està fent aquest estiu el manteniment i la millora de la pintura i els revestiments interiors de 16 centres educatius de la ciutat, informa l’Ajuntament de Barcelona aquest diumenge en un comunicat. El programa té com a objectiu dignificar els edificis escolars com a equipaments públics importants per a la ciutat, i també busca establir uns paràmetres cromàtics concrets que s’apliquin a partir d’ara en tots els centres en què s’actuï.

Per aconseguir sensació d’amplitud i il·luminació s’ha proposat “una gamma cromàtica càlida, domèstica i tranquil·la que aporti confort i benestar” a cada centre, i les propostes es consensuen amb la direcció de les escoles.

Un equip tècnic ha fet el procediment que determina el model d’execució que s’utilitza segons la necessitat d’ús dels espais, l’època de l’any i els horaris de treball.

Els 16 centres en què s’actua aquest estiu són: Ramon Llull, Mossèn Jacint Verdaguer, Gayarre, Pegaso, Lavínia, Sagrada Família, La Farigola del Clot, Sant Joan de la Creu, Molí de Finestrelles, Antoni Brusi, La Caixa, Eulàlia Bota, Timbaler del Bruc, El Sagrer, La Ginesta i Miralletes.

El pressupost per a l’actuació d’enguany és de 2,6 milions d’euros, i tot aquest any s’haurà actuat en un mínim de 19 centres durant l’estiu i des d’octubre fins a desembre.

Un exemple de l’abans i el després en les tasques municipals es pot veure amb la comparació d’imatges que ha aportat l’Ajuntament en el cas del Centre d’Educació Especial Sant Joan de la Creu.

Abans de la intervenció d’aquest estiu, una zona de pas del Centre d’Educació Especial Sant Joan de la Creu / Ajuntament
Després de la intervenció d’aquest estiu, una zona de pas del Centre d’Educació Especial Sant Joan de la Creu / Ajuntament

100 centres millorats des de 2016

Des de 2016, l’Ajuntament remarca que s’han invertit entre 2 i 3 milions d’euros anuals en aquest pla, que té com a objectiu millorar 191 equipaments educatius públics que són competència exclusiva de l’Ajuntament. Fins al moment, s’han dignificat 100 centres educatius, beneficiant més de 33.500 alumnes i significant una inversió municipal de 10.602.288,16 euros.

Nou comentari