Barcelona ha perdut l’únic restaurant que el reconegut xef Dabiz Muñoz tenia a la ciutat. L’establiment GoXo Barcelona ha decidit tancar les portes després d’una trajectòria de poc més de dos anys ubicat a l’hotel NH Constanza, en un lloc privilegiat del barri de les Corts de la capital catalana.

L’arribada a la ciutat de Muñoz -coronat aquest 2023 per tercer cop consecutiu com a millor cuiner del món- es va segellar durant la pandèmia del coronavirus, quan el xef va decidir obrir aquest negoci com a establiment de menjar a domicili, un projecte que també es va replicar en altres ciutats de l’Estat com Madrid o Marbella. La iniciativa va tenir una bona acollida a la capital catalana, on amb el pas del temps va acabar consolidant-se en un local físic a l’hotel NH Constanza.

Davant els rumors sobre les raons del comiat d’aquest restaurant, un dels més assequibles que regentava el reputat cuiner, Muñoz ha volgut sortir al pas per confirmar que es tracta d’un adeu temporal a Barcelona. En un comunicat al qual ha tingut accés El Periódico, el xef assegura que en cap cas es planteja marxar de la capital catalana, sinó que la intenció és poder obrir abans de l’estiu d’aquest 2024 un nou establiment sota la mateixa marca Goxo Barcelona en un altre punt de la ciutat. Goxo seguirà doncs oferint a partir de la pròxima temporada estival la seva barreja d’alta cuina amb productes d’un menú quotidià, oferint plats que es troben entre els 20 i els 30 euros.

El madrileny DiverXO, la joia de la corona de Muñoz

Cal recordar que l’èxit de Dabiz Muñoz a Madrid ha arribat especialment de la mà del restaurant DiverXO, on ha rebut els màxims reconeixements culinaris. Tanmateix, la seva expansió no es queda només a l’estat espanyol. A més d’una proposta de menjar asiàtics assequible a la capital espanyola, en té una rèplica a Londres. Es diuen StreetXO.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa