Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El millor poliesportiu del món el 2022 està en un barri de Barcelona 
  • CA

Ha guanyat el premi ArchDaily 2022 en la categoria d’equipament esportiu que atorga una plataforma mundial formada per arquitectes i membres del sector. És el poliesportiu municipal Camp del Ferro, ubicat al barri de la Sagrera i que es va inaugurar en plena pandèmia l’any 2020, i que de fet ja acumula altres guardons internacionals. El complex té 7.237 metres quadrats, inclou tres pavellons poliesportius i s’ha construït amb sistemes d’alta eficiència energètica. Actualment uns 700 usuaris fan ús de les pistes, a més dels infants d’uns cinc centres educatius de la Sagrera. També acull activitats de clubs d’hoquei patins i en línia, judo, handbol, futbol sala, bàsquet i patinatge artístic.

El camp del ferro, una referència mundial

Com recull Betevé, els arquitectes han valorat que el complex té tres pistes per a la pràctica d’esports diversos, tot i que des de l’exterior sembla que només en tingui una, perquè dos dels pavellons es troben soterrats. La coberta d’un, de fet, és la plaça que dona accés a l’equipament i permet integrar-lo amb l’entorn. A més, les dues pistes soterrades afavoreixen que es minimitzi la pèrdua tèrmica. L’edifici està ple de finestres, portes, que permet fer ventilacions encreuades, tenir ventilació natural i que les condicions de salubritat millorin” explica a Betevé Joan Carles Navarro, arquitecte de l’estudi AIA, un dels que va participar en el projecte.

Per altra banda, és el primer poliesportiu català amb certificat de sostenibilitat Leed Gold. L’equipament també va rebre el tercer premi IAKS 2021 que dona l’IAKS junt amb el Comitè Olímpic Internacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa