Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El millor croissant de mantega de l’Estat espanyol es fa a Barcelona

Barcelona, i el teixit comercial i gastronòmic de la capital catalana, segueixen sumant nous premis per a les seves vitrines. El darrer d’aquests guardons se l’ha emportat la pastisseria barcelonina Brunells. Brunells s’ha endut el premi al “millor croissant de mantega de l’Estat espanyol” en la celebració de la dissetena edició d’aquest concurs impulsat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. El jurat, conformat per Miguel Moreno (Pan y Cacao, Madrid); Abel Bravo (Glea, Murcia); Ester Roelas, professora de pastisseria; Yohan Ferrant (director de la Baking School BCN Sabadell) i Gil Prat (Pastisseria Prat Can Carriel, Roda de Ter), ha avaluat el color, el sabor, l’alveolat, el fullat, el format i l’acabat d’aquests croissants i la Brunells s’ha imposat a 49 altres pastisseries per tornar a portar el premi cap a la capital catalana, on des del 2022 no es guanyava el guardó.

Brunells, un establiment històric

Aquesta pastisseria barcelonina –ubicada al carrer de la Princesa número 22, a Ciutat Vella– va ser fundada l’any 1852 i va haver de tancar l’any 2018. Un parèntesi en l’activitat econòmica i pastissera de Brunells, que va tornar a obrir l’any 2020 (any en el qual també va rebre el premi a millor croissant de l’Estat espanyol) i que va fer que es multipliquessin “per 10 les vendes de croissants”, tal com assegura el Gremi de Pastissers de Barcelona en un comunicat. En declaracions recollides per Europa Press, el pastisser de Brunells, Andreu Sayó, ha destacat que en aquesta pastisseria Barcelonina busquen que el croissant “sigui cruixent i lleuger”.

En un post a Instagram, la pastisseria ha destacat la victòria en aquest concurs i han assenyalat que “no podem estar més contents!” i invitaven els ciutadans de Catalunya i de Barcelona a tastar el seu croissant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa