Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
MÉTEO | Jaqueta o jersei? Barcelona deixa enrere un cap de setmana atípic

Barcelona recuperarà certa normalitat climàtica durant els pròxims dies després d’un cap de setmana –sobretot dissabte– marcat per unes temperatures gens habituals a les de març. Les zones més costaneres han fregat els 30 graus durant les hores de més sol, fruit d’un temporal de vent de ponent que ha deixat imatges poc habituals, com arbres a terra o mobiliari urbà afectat, i que ha provocat aquestes altes temperatures. El temps anirà recuperant la normalitat a poc a poc. Això sí, per veure el termòmetre amb xifres més habituals del mes en què estem caldrà esperar a dilluns vespre.

La retirada del vent ha fet baixar lleument les temperatures aquest diumenge, una tendència que es mantindrà dilluns, però que no servirà perquè el termòmetre baixi de forma considerable durant el matí i part de la tarda. Segons el Meteocat, la mitjana de la capital situa pics 17 graus al migdia i a la nit, una temperatura força més baixa que la que es veurà a l’interior del país. A partir de dimecres, l’arribada d’un front pel Pirineu hauria d’ajudar a normalitzar les temperatures i és probable que torni la frescor habitual del tercer mes de l’any. A partir de dimecres, doncs, tot apunta que caldrà recuperar la jaqueta, sobretot, a les hores menys assolellades.

Ens ha de preocupar la pluja?

L’esperada pluja podria fer acte de presència durant la setmana en alguns punts del territori, malgrat que en cap cas s’espera cap ruixat important. Segons detallen els mapes del Meteocat, l’arribada del front reforçarà el vent-sud i podria deixar alguna precipitació a la zona nord-oest del país. Amb el pas del dia el front anirà passant i tornarà el sol a tots els indrets. I a Barcelona? La capital preveu un increment del núvols i algun petit episodi de boira, però encara està lluny de veure la pluja tan necessària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa