Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
MÉTEO | Fins quan durarà el temporal de pluja i vent a Barcelona?
  • CA

Aquest dimarts ha estat marcat pel fort vent que ha bufat a la ciutat de Barcelona. Tant, que Protecció Civil i l’Ajuntament han activat en fase d’alerta el Pla d’Emergència per vent i fort onatge. Les onades han arribat a superar els quatre metres durant aquesta tarda. La pluja també ha fet acte de presència durant tot el dia, amb especial intensitat al vespre, on s’ha arribat a acumular 8 mm/h d’aigua en alguns punts de la ciutat. Ara bé, fins quan durarà aquest temporal?

La majoria de meteoròlegs, així com el Servei Meteorològic de Catalunya, pronostiquen que les pluges i el vent acabaran demà al migdia. Aquesta matinada encara farà acte de presència. El vent bufarà amb certa intensitat arreu de Barcelona fins a les tres de la matinada, moment en què començarà a suavitzar, segons veiem a les prediccions del Meteocat. La pluja, en canvi, continuarà caient durant tot el dimecres. Ho farà amb més intensitat durant el matí i es preveu que es relaxi a primera hora de la tarda, malgrat que es preveu un vespre igualment nuvolat. Dijous, això sí, sembla que tornarà el clima amb què havíem rebut el 2023. Durant les pròximes 48 hores, el termòmetre marcarà entre 7 i 11 graus arreu de la ciutat.

Sense neu Barcelona, però sí a Catalunya

El que sembla que no succeirà aquest cop és una nevada a Barcelona. La predicció del Meteocat indica que, aquest dimecres, la cota de neu pujarà fins al voltant dels 800 metres de manera generalitzada arreu de Catalunya, malgrat que durant la matinada serà de 600 metres al nord-est de Catalunya i de 1.000 al sud. La situació canviarà de cara a la tarda, quan la cota de neu baixaria fins als 500 metres al Pirineu, Prepirineu i algunes comarques gironines. Nevarà a alguns punts del Ripollès, Alt Urgell, el Berguedà, la Selva, Solsonès, la Cerdanya, Pallars Jussà i Alta Ribagorça.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa