Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més places a l’aparcament “dissuasiu” Basic Park Vall d’Hebron
  • CA

L’acabament de les obres de l’antic heliport de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha permès duplicar la capacitat de l’aparcament B:SM Basic Park Vall d’Hebron, situat al Passeig Vall d’Hebron. D’aquesta manera, la instal·lació disposa actualment d’un total de 413 places.

Es tracta d’un aparcament dissenyat amb una clara intenció dissuasiva en clau sostenible, és a dir, per tal que les conductores i conductors no circulin amb cotxe pel centre de la ciutat. Com a estímuls, les tarifes i la proximitat amb mitjans de transport alternatius al privat, tant amb autobusos de TMB com amb serveis de moto i bici compartides com amb les línies L3 i L5 de metro.

Quinze hores de servei de dilluns a diumenge i sense caixers automàtics

El Basic Park Vall d’Hebron permet una estada màxima -sempre diürna- de 12 hores a 9 euros, concretament entre les set del matí i les deu de la nit. Obert de dilluns a diumenge -si bé no s’hi pot accedir més enllà de les vuit del vespre-, no té caixers automàtics ni tampoc permet fer el pagament en efectiu.

El pagament s’ha de fer per mitjà de l’aplicació de serveis de mobilitat SMOU o bé amb targeta bancària al validador ubicat a la sortida de l’aparcament. També hi ha disponibles abonaments mensuals diürns per a les persones de fora de Barcelona que treballin o estudiïn prop del recinte.

Nou concepte d’aparcament

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) pretén posar el seu gra de sorra a la millora de la mobilitat amb l’objectiu de contrarestar la contaminació mediambiental i millorar l’optimització de l’espai públic.

El seu projecte de futur passa per transformar els aparcaments en centre de serveis la mobilitat més enllà de l’estacionament de vehicles. En aquest sentit, s’aposta per dotar-los de cobertura 3G i 4G -mentre es prepara per al 5G- i altres mesures com ara la incorporació de Biciparks, la dotació de centres de micro-distribució urbana de mercaderies a vuit aparcaments o l’ampliació de la xarxa Endolla Barcelona, que ja acumula 490 punts de recàrrega als aparcaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa