Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 400 persones malviuen en 81 assentaments a Barcelona
  • CA

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha tornat a reclamar a l’Ajuntament de Barcelona que busqui solucions urgents per acabar amb els 81 assentaments que actualment hi ha a la ciutat, on hi viuen 409 persones, de les quals 59 són infants. Des del 2017 el Síndic fa un seguiment anual del nombre d’assentaments i persones que hi malviuen per saber quines actuacions ha fet el consistori per posar-hi fi.

Ribó ha demanat a l’Ajuntament que faci el necessari per “resoldre la situació d’exclusió residencial dels assentaments amb presència d’infants i que, mentre això no sigui possible, faci un seguiment exhaustiu dels infants que hi resideixen”. L’Ajuntament, per la seva banda, defensa que tots els infants estan escolaritzats, tenen un seguiment pediàtric al dia i que els Serveis Socials els ajuden a tramitar les ajudes corresponents.

Seguiment exhaustiu

El Síndic considera necessari fer un seguiment exhaustiu per vetllar pel “compliment de l’escolarització obligatòria i que es fomenti la participació dels infants en ofertes de caràcter no obligatori”, així com l’accés a les escoles bressol, els programes de segones oportunitats i el lleure educatiu. També espera que el consistori reforci les polítiques actives d’ocupació i faciliti la sol·licitud de la renda garantida de ciutadania quan pertoqui.

Així mateix, Ribó considera prioritari “garantir que tots els assentaments existents presentin condicions de salubritat i higièniques adequades” i que les famílies amb infants tenen un accés prioritari als habitatges de lloguer social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa