Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 300 desallotjats en dues festes il·legals a Barcelona
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha clausurat dues festes il·legals aquesta setmana a Barcelona. Un local del Poble Sec i un de l’Eixample acollien celebracions amb més d’un centenar de persones cadascuna, a mode de discoteques clandestines. La policia els ha tancat i n’ha desallotjat als assistents.

Les dues actuacions van tenir lloc dimecres passat i la matinada d’aquest dijous a divendres, respectivament, segons ha informat la Guàrdia Urbana aquest matí. En el primer cas, una patrulla de paisà va detectar la festa i hi va trobar més de 200 persones ballant la música que punxava un disc-jòquei.

En el segon cas, la festa il·legal congregava 116 persones segons recull l’agència ACN. Els agents de policia local desplaçats a l’establiment van desallotjar-les per participar en una activitat no autoritzada. Les restriccions a l’oci nocturn dictades per la Generalitat de Catalunya arran de la sisena onada de Covid-19 inclou la suspensió de l’oci nocturn i un toc de queda diari de 01 a 06h de la matinada. Els municipis que apliquen el veto als desplaçaments nocturns són els de més de 10.000 habitants i tots aquells que acumulin una incidència de 250 casos o més per cada 100.000 habitants en una setmana.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha validat la decisió política de fer tancar discoteques i pubs, malgrat les grans queixes de la patronal del sector. L’objectiu és evitar concentracions de grups de persones no convivents en espais tancats, que incrementin la pressió assistencial. Actualment hi ha ja més de 2.000 persones hospitalitzades i 471 d’elles, ingressades en unitats de cures intensives. Es tracta d’un increment del 25% en el total d’hospitalitzats respecte la setmana passada.

Els últims 7 dies Catalunya ha registrat més de 140.000 nous contagis confirmats de coronavirus, una acceleració que els experts atribueixen a la contagiositat superior de la variant Òmicron i la major interacció social durant les festes nadalenques. En vista d’aquestes xifres, el Govern català té previst mantenir 14 dies més les principals restriccions anunciades abans de Nadal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa