“Som activistes socials i hem col·laborar en tot el que puguem”. Són paraules de Daouda Dieye, del sindicat de manters. L’entitat de què forma part reparteix aquests dies aliments a tothom que ho necessiti durant el confinament. La iniciativa va sorgir pensada per ajudar a venedors del top manta que, per l’estat d’alarma, no poden oferir els seus productes al carrer. “Em truquen alguns preocupats i em diuen que només els queden 10 euros”, alerta Dieye.
És per això que el sindicat va decidir engegar el projecte del banc d’aliments manter. De tota manera, ofereixen menjar a qualsevol persona que els ho demani via Facebook, Instagram o altres. Porten aliments a persones que en atur i que tenen dificultats econòmiques, treballadores de la llar que no tenen feina en aquest context… Tot plegat finançat amb donacions particulars i amb els diners del sindicat. “Hem invertit uns 7.000 euros fins ara”, detalla Dieye.
Per sol·licitar ajuda, les persones que necessiten menjar aquests dies i no s’ho poden permetre poden demanar-ne al sindicat a través de les xarxes socials. “Atenem a qualsevol persona”, insisteix Dieye. Abans, però, demanen l’adreça i li porten el menjar a casa, sempre aplicant les mesures de seguretat, segons tranquil·litza el membre del sindicat.
Fa dos dies havien portat menjar a 300 persones, segons van anunciar a través de Twitter. A la xarxa social també van donar informació sobre les formes que hi ha per fer donacions. Es poden fer transferències o aportacions a través del sistema PayPal. El menjar que s’ha entregat fins ara ha anat a parar a casa de persones necessitades de Barcelona, però també d’altres ciutats com ara Sabadell, Terrassa o Badalona.
Gracias a vuestra colaboración, seguimos repartiendo comida del #BancoDeAlimentosMantero a los más vulnerables.
✊🏿 ¡Ya hemos alcanzado a más de 300 personas y aún nos queda mucho por hacer!
¿Quieres formar parte de la 2da semana del Banco de Alimentos? Sigue el hilo 👇🏾 pic.twitter.com/2J4umsKGIa
— Sindicato ManteroBCN (@sindicatomanter) March 24, 2020
A banda del repartiment d’aliments, el sindicat també ha engegat una campanya per confeccionar mascaretes. Per fer-ho, afegeix Dieye, utilitzen la botiga de roba del top manta, amb què es finança el sindicat. “L’hem tancat aquests dies, però la fem servir per cosir [les mascaretes]”, aprofundeix.