Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Marxa lenta de les VTC tradicionals per desmarcar-se del conflicte del taxi
  • CA

La croada de les VTC tradicionals per desmarcar-se del conflicte del taxi continua. L’Associació VTC Gran Turisme de Catalunya ha convocat una marxa lenta pels pròxims 6, 7 i 8 de febrer a plaça Espanya. Tal com ha dit en un comunicat, el seu objectiu és insistir que cal “solucionar la situació” que ha bloquejat la seva activitat econòmica des del passat 1 de gener.

En aquest sentit, des de l’associació denuncien que s’han denegat 600 llicències per errors administratius del Departament de Transports de la Generalitat, vendre cotxes per sobreviure a la pandèmia i fer canvis de societat “per subsistir”, entre altres. Tanmateix, han tancat el comunicat amb una declaració contundent: “No podem estar regulats com a taxi perquè no fem l’activitat del taxi”.

Aquestes paraules fan referència al fet que una normativa que té la intenció de regular a les noves plataformes VTC i posar pau al conflicte que els enfronta des de fa anys amb els taxistes. La mesura suposa, per als 400 autònoms que treballen des de fa dècades en les VTC tradicionals, estar exposats a multes i restriccions, entre altres. Al voltant de 200 conductors van denunciar fa uns dies a l’aeroport del Prat que eren víctimes col·laterals d’aquest conflicte. “Som un sector que fa una activitat totalment diferenciada. No podem estar regulats en funció d’uns dictats que han vingut del sector del taxi i que ens carreguen d’una reglamentació que no podem assumir i que ens limita”, va indicar a l’ACN el portaveu de l’associació VTC-Gran Turisme de Catalunya, Roman Llort.

La companyia Bolt també vol negociar

Després que el col·lectiu de taxistes decidís aquest dimecres desconvocar la vaga prevista per al congrés europeu de l’audiovisual ISE Barcelona i acceptar la darrera proposta que el Departament de Territori de la Generalitat va posar sobre la taula en una reunió celebrada aquest dimarts a la tarda, la companyia Bolt ha demanat formalment poder formar part de les negociacions entre taxistes i Govern per trobar una solució “ràpida i eficient” a la problemàtica amb les VTC.

En un comunicat, la multinacional apuntava que tots els agents de la mobilitat involucrats haurien de poder participar en les converses amb l’administració per tal d’arribar a un acord “pensant en el bé comú”. “Aquesta negociació ha de fer-se amb tots els actors involucrats i no només al dictat d’algunes associacions minoritàries”, assenyalava al respecte Bolt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa