Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Marlaska condecorarà els agents de policia ferits durant les protestes
  • CA

El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat que els agents de policia ferits durant les protestes contra la sentència seran condecorats. El màxim responsable polític de la policia espanyola ha especificat que tant els lesionats de Policia Nacional, Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana rebran distincions. 

Marlaska ha justificat en declaracions a Aquí, amb Josep Cuní de la Ser que tots els agents formen part d’un “únic cos” i que són “l’avantguarda” de les societats “catalana i espanyola”. El ministre d’Interior ha especificat que els ferits seran els condecorats, entre els quals hi hauria un agent de la Guàrdia Urbana segons ha dit el portaveu del sindicat Csif al TOT Barcelona, Eugenio Zambrano. 

El representant sindical ha detallat que un membre de la policia local va resultar ferit durant una intervenció en el marc de les protestes contra la resolució del Suprem sobre els presos polítics. Tot i així, ha criticat que no s’hagi inclòs la policia barcelonina en el dispositiu policial durant els aldarulls, sinó que les actuacions que s’han donat han estat perquè patrulles de la Guàrdia Urbana es van trobar amb situacions que van necessitar la intervenció policial. 

A més, Zambrano ha explicat que la Guàrdia Urbana ha detingut diverses persones enxampades quan saquejaven comerços o quan formaven barricades. I ha estat dur amb l’alcaldessa Ada Colau: “No vol la foto o el vídeo d’un agent de la Guàrdia Urbana utilitzant la força de forma legítima”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa