Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mapa 3D per veure el nivell de contaminació carrer per carrer a Barcelona

L’autor d’infografies Toni Sanclement acaba de publicar a través de les xarxes socials un nou mapa 3D sobre la qualitat de l’aire a la ciutat de Barcelona. Les dades, informa, provenen de l’@OpenDataBCN. El mapa permet veure carrer per carrer la mitjana anual (corresponent al 2019) d’NO2 i de partícules en suspensió (menors de 10 i de 2,5 micres). El mapa permet comprovar que les zones que surten més malparades són les rondes, la zona del port de Barcelona i l’Eixample, tal i com destaca el propi Sanclement.

L’autor fa servir informació pública obtinguda dels mapes d’immissió (presència en l’atmosfera d’una substància que li és estranya i que és susceptible d’afectar un element del medi o un organisme que hi viu) de la qualitat de l’aire.

Informació detallada de la contaminació atmosfèrica

Aquests mapes proporcionen un conjunt d’informació detallada de la contaminació atmosfèrica a la qual està sotmesa la ciutat de Barcelona i permeten conèixer i avaluar globalment la presència dels diferents contaminants amb més incidència a la ciutat, a nivell de tram de carrer i seguint els criteris d’avaluació que s’estableixen a la Directiva 2008/50/CE, de 21 de maig de 2008, i als valors guia de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Aquests mapes han estat realitzats conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Les dades mostrades, actualitzades anualment, són les que també es poden consultar gràficament als Mapes de dades ambientals.

L’Ajuntament de Barcelona s’ha marcat la contaminació com un dels objectius primordials a abordar. De fet, la majoria de mesures de mobilitat estan orientades a reduir la contaminació atmosfèrica. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat aquesta mateixa setmana que cal reduir la circulació de cotxes a la ciutat perquè es tracta d’un assumpte de salut pública. Les mesures de mobilitat acostumen a ser controvertides i interpretades, en ocasions com un atac al vehicle privat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa