Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els manters tornen al vestíbul de plaça Catalunya
  • CA

Els manters tornen a exposar els seus productes al vestíbul de plaça Catalunya. Després que entre desembre de 2018 i gener de l’any passat la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra desallotgessin dia rere dia els venedors ambulants, es va establir un dispositiu permanent juntament amb els vigilants de Renfe per evitar que el top manta se situés al vestíbul, cosa que podia provocar situacions en casos d’emergència. 

Manters al vestíbul de plaça Catalunya, davant dels vigilants de Renfe / Adrià Lizanda

Manters al vestíbul de plaça Catalunya, davant dels vigilants de Renfe / Adrià Lizanda

Des de fa dies els manters han tornat a col·locar-se al vestíbul de plaça Catalunya davant dels vigilants de Renfe. Tal com ha pogut veure el TOT Barcelona, els venedors ambulants ofereixen els seus productes als viatgers tot i estar presents els treballadors de l’operadora pública.

Renfe es queixa que la policia no els desallotja 

Fonts de Renfe lamenten al TOT Barcelona que porten “dies” trucant al 112 perquè es desallotgi l’intercanviador. Tot i així, es queixen que “ningú” s’ha presentat al lloc per fer fora els manters, amb referència explícita als Mossos d’Esquadra. Sobre el paper que han de tenir els vigilants de l’operadora pública, matisen que és un “servei complementari” i que són la policia catalana i la barcelonina les responsables del “problema”. 

A finals de juliol l’Ajuntament de Barcelona va anunciar el desplegament d’un dispositiu permanent per “eradicar” el top manta, en paraules del regidor de Seguretat, Albert Batlle. La tàctica que havien de fer servir els cossos policials era la de la saturació, és a dir, ocupar l’espai per evitar que els manters tornessin.

A més, des de Renfe alertaven al gener del perill de la presència de manters a l’intercanviador. “Si calgués evacuar-lo hi podria haver estampides, la qual cosa seria molt perillosa”, indicaven. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa