Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La manifestació espanyolista contra els CDR no arriba a les 100 persones
  • CA

“Berenar patriota! Entrepans de xoriço Puigdemont”. És un dels reclams que se sentien aquesta tarda a la plaça Artós, a Sarrià, on l’entitat ultra Somatemps havia convocat una trobada per contrarrestar les mobilitzacions independentistes d’aquest 21-D. A la concentració espanyolista, però, els assistents s’han quedat en un centenar. Han fet una marxa per Via Augusta, Muntaner, Diagonal i avinguda Sarrià, passejant una pancarta que clamava “Catalanitat és hispanitat”. Tanmateix, els càntics de la manifestació han estat molt més agressius.

Al seu pas per davant de Catalunya Ràdio han cridat “Jordi Borràs, cámara de gas” i han insultat Mònica Terribas i TV3. També s’han sentit càntics islamòfobs i referències falangistes a José Antonio Primo de Rivera, a més d’onejar banderes amb la Creu de Borgonya –un símbol carlista– i el Sagrat Cor –un estendard ultracatòlic–. Tot això després d’haver berenat entrepans de la marca fictícia ‘Pigdemont’, una paròdia que fa befa del president exiliat Carles Puigdemont. 

En el transcurs de la marxa, acompanyada sovint de l’himne d’Espanya a través d’un megàfon, hi ha hagut dos enfrontaments verbals amb veïns que han mostrat discrepàncies amb els lemes espanyolistes. La resposta del grup convocat per l’associació d’extrema dreta Somatemps ha estat unir-se en càntics com “independentistas, hijos de puta”. A més, s’ha cantat “antifascistas, terroristas”. 

El secretari d’organització de Plataforma per Catalunya, Jordi de la Fuente, ha valorat la trobada espanyolista com un “espai de resistència dels soldats d’Espanya”, ha dit en un discurs ple de referències bel·ligerants. D’altra banda, en declaracions al Tot Barcelona, ha celebrat el dispositiu de Mossos d’Esquadra d’aquest matí, que ha realitzat càrregues contra les concentracions de CDR i ha mostrat tot el seu suport a un cos que “massa vegades ha estat utilitzat amb interessos polítics”. Així, en referència a l’ascens del partit d’ultradreta Vox ha insistit a dir que li sembla “una notícia genial” i ha confirmat que s’està tractant la possibilitat d’una aliança. “Per respecte, no puc avançar res”, ha deixat caure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa