Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut crida els majors de 60 anys i les embarassades a vacunar-se de Covid i grip
  • CA

Diversos col·lectius estan cridats des d’aquest dilluns a demanar cita prèvia per vacunar-se. Els majors de 60 anys, les dones embarassades i les persones amb immunosupressió, problemes de salut crònics i altres factors de risc ja poden rebre la quarta dosi de la vacuna de la covid-19, a partir del 17 d’octubre, i també la de la grip.

Cita prèvia des de dilluns 10 d’octubre

Com ja es va fer amb les dosis anteriors, es pot demanar cita prèvia a l’aplicació mòbil de la Meva Salut, al web de Cita Salut o al centre d’atenció primària que correspongui. Però també hi ha altres col·lectius que podran vacunar-se a partir de la setmana vinent: les persones que poden transmetre les malalties a persones d’alt risc, com són cuidadores o convivents. A més, es vacunaran els col·lectius essencials, en aquest cas només de la grip. Si no hi ha incidències, tota la població que estigui entre aquests grups tindrà la seva dosi administrada abans del 30 de novembre.

Les embarassades ja poden accedir a la quarta dosi de la vacuna de la Covid-19 ACN

El tret de sortida amb la quarta dosi de la Covid-19 es va donar el 26 de setembre, quan es va començar a vacunar la població de més de 80 anys i aquelles persones que viuen en una residència.

Tot i que de moment la quarta dosi està restringida als col·lectius més vulnerables, alguns epidemiòlegs ja posen sobre la taula la necessitat de recomanar-la a més persones de risc davant la malaltia del coronavirus. De fet, el ministeri de Sanitat espanyol ha dir que “en algun moment” tothom hauria de vacunar-se, però a hores d’ara no ha volgut donar una data a partir de la qual es disposarà de prou dosis com per fer una vacunació general.

Una investigació del diari mèdic BMJ Journals apunta que la covid no s’elimina del cos completament fins a 30 dies després del primer positiu, si bé molt abans ja es deixa de contagiar. Es tracta d’una mitjana calculada a través del seguiment de 4.500 pacients que van donar contagiar-se el 2020. De fet, ja sabem que la covid dura setmanes dins del cos amb fragments de virus que s’expulsen durant diverses setmanes després de la cura de la malaltia, de manera que si es dona positiu els dies o setmanes posteriors, no vol dir que la persona continuï contagiant.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jubiiat a octubre 10, 2022 | 08:46
    Jubiiat octubre 10, 2022 | 08:46
    Jo em vaig vacunar i no em van avisar dels efectes adversos de la vacuna. Resultat: vaig estar a punt d'estavellar-me amb el cotxe. Sortosament la cosa no va passar d'un esglai, pero si es pensen que em tornaré a vacunar, poden esperar asseguts.
  2. Icona del comentari de: JordiP a octubre 10, 2022 | 16:52
    JordiP octubre 10, 2022 | 16:52
    Doncs el titular no és totalment exacte. A la meva dona no le han volgut donar hora dient-li que és massa jove (he, he). 74 anys. Cap Vallcarca, avui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa