Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Magda Campins assegura que la mascareta en exterior “no té cap sentit”

La presidenta del Comitè Científic Assessor de la Covid-19 de la Generalitat i cap de servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Magda Campins, ha assegurat que l’ús de la mascareta en exterior “no té cap sentit”. “La transmissió a nivell d’espais exteriors és molt menor que en espais interiors, on és absolutament necessària”, ha dit, en una entrevista al programa Planta baixa de TV3. Malgrat això, el govern espanyol imposa l’ús de la mascareta en exterior.

Campins també ha discrepat sobre la decisió de la Generalitat de suprimir el certificat Covid per accedir a l’interior de bars, restaurants i gimnasos. “Hagués esperat una mica més”, ha dit. Segons Campins, el millor hauria estat veure “clarament” una tendència a la baixa de les infeccions per aquesta malaltia “sobretot del nombre de pacients a les unitats de cures intensives”. “Estem al pic de la sisena onada i retirar el certificat Covid i altres mesures pot fer la sensació a part de la població que la pandèmia ja ha passat i no és així, estem en plena pandèmia i s’ha de tenir molta prudència”, ha argumentat.

Quant a la tercera dosi de reforç de la Covid-19, Campins ha dit que “és la que realment ens protegeix”. És per això que ha animat a la vacunació massiva de la població, amb un temps d’espera mínim de cinc mesos entre la segona injecció i la tercera. A hores d’ara, a més dels no vacunats, que són els que presenten major risc de desenvolupar un quadre clínic greu en cas de contagi i que, de retruc, provoqui un ingrés hospitalari a la unitat de cures intensives (UCI) d’un centre hospitalari, els immunodeprimits són el segon sector de població que s’exposa a un major risc.

Actualment, entre el 70 i el 75% dels pacients que estan ingressats a les UCIs de Catalunya ho estan per la variant delta, mentre que l’òmicron només representa un 23%, ha xifrat Campins.

Nou comentari

Comparteix