Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un magatzem a Sant Martí centralitza les donacions de mascaretes a Barcelona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha obert un magatzem al districte de Sant Martí per centralitzar la rebuda de donatius de material sanitari, en especial mascaretes. L’espai està al carrer Perú número 254. La regidora de salut, Gemma Tarafa, ha anunciat aquest dijous al migdia que el consistori ja ha rebut 20.000 mascaretes, la majoria procedents de la ràpida mobilització de la comunitat xinesa de la ciutat, que ha entregat a l’administració l’estoc que tenien en llars i negocis. 

Tarafa ha agraït la solidaritat dels veïns asiàtics i ha encoratjat a la resta de ciutadania a lliurar també tot tipus d’excedent de mascaretes que tinguin, per exemple les que es fan servir en indústries o tallers. Es distribuiran prioritàriament entre personal de serveis essencials que actualment treballen massa exposats al contagi, en especial en l’àmbit social.

De fet les primeres s’han entregat aquest dijous al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), on les treballadores que fan cures a casa a persones grans o dependents no podien complir amb les recomanacions de seguretat per la pròpia naturalesa de la feina. “Si es compleix el metre i mig de distància no cal mascareta, però per exemple per aixecar una persona dependent o fer-li cures no es pot complir”, ha reconegut.

“Unitat especial” per fer cures a contagiats

També ha precisat que ja està operativa “una unitat especial” de treballadors socials amb “equipaments complets” d’autoprotecció per poder atendre a domicili casos confirmats de coronavirus que tinguin necessitats socials, situacions de dependència o altres circumstàncies de vulnerabilitat. A banda, a les 4 residències municipals, ha afegit, ja s’havia entregat material sanitari per al personal i acondicionat les instal·lacions per separar els residents.

“Hi ha una demanda molt creixent de mascaretes i hem de veure com podem treballar juntes les diferents administracions per aconseguir-ne, això és el que espera de nosaltres la ciutadania”, ha advertit Tarafa, en resposta a les acusacions de diferents administracions autonòmiques i locals a l’Estat per centralitzar i aturar comandes des de Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa