Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El macroalberg de la Fira obrirà un segon espai després d’omplir totes les places la segona nit

L’alberg d’emergència en un pavelló de la Fira de Barcelona, estrenat dimecres, ja ha omplert les 225 places la segona nit en funcionament. L’espai s’adreça principalment a persones sensesostre. Tot i les advertències de treballadors socials i entitats especialitzades en aquest col·lectiu vulnerable, l’Ajuntament ha decidit ampliar la capacitat d’aquest espai perquè aculli fins a 450 persones. El risc de contagi i les dificultats de convivència preocupen als experts, però el consistori prioritzarà disposar d’un lloc on adreçar qualsevol persona que dormi al carrer.

L’ampliació entrarà en funcionament “a mitjans de la setmana vinent”, ha avançat el tinent d’alcaldia de seguretat de Barcelona, Albert Batlle, en una roda de premsa en streaming aquest divendres. A més, el consistori busca més espais per allotjar altres perfils de veïns vulnerables. “S’està fent un esforç titànic per ampliar places”, ha defensat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, a la mateixa compareixença. No obstant, tot i ser preguntada de forma directa, ha evitat respondre quantes persones calcula l’Ajuntament de Barcelona que a dia d’avui encara passen l’epidèmia al carrer per manca de sostre.

Menys trànsit, més velocitat

Batlle ha actualitzat les dades dels diferents serveis públics essencials de la ciutat i ha destacat la reducció de la mobilitat. La demanda de transport públic ha baixat ja al voltant d’un 90%, mentre que el trànsit privat ha caigut un 72,2% als accessos de la ciutat, un 72,6% a l’interior i un 59,1% a les rondes. L’accidentalitat segueix sota mínims, amb cinc accidents les últimes 24 hores enfront al centenari diari habitual. 

No obstant, el regidor ha alertat d’un repunt de la velocitat arran de la gran fluïdesa per circular amb carrers quasi buits. “Sàpiguen que els radars segueixen funcionant!”, ha exclamat, per advertir als conductors que seran multats si se’ls enxampa. Ha recordat que la velocitat màxima ordinària dins la ciutat són 50 km/h, mentre que en carrers d’un sol carril són 30 km/h.

Menys conflictes de convivència però més casos greus

Els fets delictius han caigut en picat, ha assegurat Batlle, que no ha donat xifres. El 23% de les trucades que rep la Guàrdia Urbana estan relacionades amb l’epidèmia. Si bé fa uns dies el tinent d’alcaldia va advertir d’un augment de les intervencions policials per problemes de convivència entre veïns, arran de la situació de confinament, ha explicat que ara han disminuït els casos però es percep un “augment de la conflictivitat” perquè els conflictes són més greus. “Tornem a fer una crida a la convivència”, ha insistit. 

També ha actualitzat les multes acumulades durant la vigència del decret d’alarma a persones i comerços que l’incompleixen. Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana han denunciat ja 10.494 persones –de les quals, 407 en vehicles interceptats fent desplaçaments no autoritzats– i n’han avisat 22.500 més. Pel que fa als locals, han aixecat acta a 110 establiments i fet 632 avisos. Estan en actiu 1.350 agents de la policia local cada dia, gairebé els mateixos que una jornada normal. Actualment hi ha 79 agents que han donat positiu i 313 en confinament preventiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa